• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Міжнародна діяльність

А ТИ ХОЧЕШ ПРОВЕСТИ НАВЧАЛЬНИЙ СЕМЕСТР ЗА КОРДОНОМ?

Мабуть, кожен студент розмірковував над тим, як проходить навчання за кордоном. Адже не секрет, що наші навчальні програми та підходи до навчання суттєво відрізняються! Я також міркувала та мріяла, доки не отримала шанс навчатися за кордоном.

У грудні 2016 року я вирішила взяти участь у програмі семестрового обміну між нашим університетом і Поморською академією у місті Слупськ (Польща). Зрозумівши, що я пройшла конкурс та через декілька місяців буду вже в Польщі, я не тямилася від щастя: 4 місяці у новій атмосфері, у новій культурі, з новими знайомствами – все це підіймало мій дух до небес. Звичайно, страх перед чимось незнайомим та чужим був, але тільки до того моменту, доки я не зрозуміла, що знайомство з новим — це не дискомфорт, а безцінний досвід.

У лютому 2017 року розпочався навчальний семестр у Польщі. Звичайно, було страшно, що буде дуже важко вчитися, бо рівень польської був невисокий. Нова, тяжка, на перший погляд, польська мова, виявилася не такою й страшною. Я була приємно здивована тим, що в польській мові багато зрозумілих для українців слів. Мовний бар’єр був близько двох тижнів, а потім почалося спілкування.

Інший аспект нового життя – навчання. Вивчаючи німецьку мову в Поморській академії, я зробила для себе висновок, що польські студенти більш вільні у комунікації: вільно володіють іноземною мовою і висловлюють власні думки. Польські викладачі дуже відповідально та серйозно підходять до викладання, вимогливі, проте щирі, і тому проблем в отриманні знань не виникало, приємно було працювати на парах.

Іншим, не менш важливим, аспектом студентського життя є відпочинок. Слупськ — місто, багате не заходи: майже щовихідних відбувалися концерти, театральні постановки. Мені найбільше запам’яталось свято «Ювеналія». Це ні на що не схожий захід, коли 3 дні поспіль усі студенти Поморської академії святкують день студентства. Велику територію університетського кампусу огороджують парканом і проводять гуляння: конкурси, змагання, концерти. На святі щодня виступав новий гурт або музикант різних музикальних жанрів: реггі, рок, джаз чи електро-поп. Це справді дивовижно: жива музика у теплій атмосфері вечора!

Раджу всім скористатися можливістю і обов’язково спробувати навчання у Європі. Незрівнянний досвід та нові знання, які пропонує Поморська академія, - це саме те, що потрібно сучасному студенту, який хоче побачити світ та отримати нові уміння!

Юлія Орлова, студентка 2 курсу факультету іноземних мов

Інформацію надано науковим відділом

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись