• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
«Граматика керує навіть царями» – іміджевий захід в Обласній бібліотеці для юнацтва імені Євгена Маланюка

«Граматика керує навіть царями» – іміджевий захід в Обласній бібліотеці для юнацтва імені Євгена Маланюка

18 квітня 2024 року в Обласній бібліотеці для юнацтва імені Євгена Маланюка відбулася зустріч із професоркою кафедри української філології та журналістики Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка Світланою Леонідівною Ковтюх – авторкою книжки «Репетитор (як навчитися грамотно писати)».

На захід у рамках роботи «Клубу любителів солов’їної» під гаслом «Граматика керує навіть царями» (Ж.–Б. Мольєр) завітали активні учасники мовно-літературного хабу «ProМова». С. Л. Ковтюх розповіла про важливість спілкування українською мовою в нинішні часи, коли наша держава бореться в російсько-українській війні за цивілізаційні цінності, про сплеск цікавості до української культури у світі, а також багато нового й цікавого про нашу рідну мову.

На запитання присутніх про те, які є корисні поради щодо кращого опанування державної мови, С. Л. Ковтюх запропонувала слухати й співати українські пісні, учити напам’ять вірші, дивитися художні та документальні вартісні фільми, читати книжки українською мовою, зокрема спеціальні посібники з української як іноземної, допомагати дітям чи внукам із підготовкою шкільних домашніх завдань. А найголовніше – спілкуватися лише українською мовою, перебороти страх говоріння, не боятися власних помилок. Адже не помиляється тільки той, хто нічого не робить.

Учасникам «Клубу любителів солов’їної» дуже сподобалася фахова комунікація, вони не хотіли закінчувати захід, тому висловили бажання про наступну зустріч.

Українська мова об’єднує, надихає, захоплює.

Тож спілкуймося українською, учімо українську, бо вона того варта!

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись