• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
Відбулася чергова планова зустріч з професором Единбургського університету Н.Осборна за програмою

Відбулася чергова планова зустріч з професором Единбургського університету Н.Осборна за програмою "Мистецтво та комунікації"

Минулого тижня на кафедрі мистецької освіти відбулася чергова планова зустріч професора Единбургського університету (Шотландія) Найджела Осборна зі студентами та викладачами спеціальностей мистецького профілю та студентами-психологами факультету педагогіки, психології та мистецтв.

«Мистецтво та комунікації» – програма розроблена разом з британськими науковцями, дослідницька робота за якою розпочалася на регулярній основі у жовтні цього року саме у нашому університеті як опорному майданчику для експерименту, й здійснюватиметься протягом 2024-2025 навчального року згідно домовленості між ЦДУ ім. В. Винниченка та ГО «Арт ДОТ» у рамках міжнародного проєкту «Art Therapy Force».

Програма спрямована на оновлення системи підготовки здобувачів першого (бакалаврського) й другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю «Музичне мистецтво» у вітчизняних ЗВО за рахунок  впровадження експериментально перевірених нових освітніх програм і навчальних планів європейського зразка, де обов’язковим компонентом має стати комунікація через мистецтво задля відновлення та підтримки ментального здоров’я школярів.

Згідно розроблених етапів розгортання експерименту, професором Н. Осборном було проведено чотири лекційних заняття з досліджуваної проблеми (синхронний переклад – доцент Ростислав Ляшенко), а також тренінги зі студентами і школярами у Кіровоградському обласному центрі дитячої та юнацької творчості та музичній школі №2 ім. Ю. Мейтуса. Вихованці ЦДЮТ та музичної школи самостійно обирали тематику й у співтворчості з професором і студентами складали музику і слова власних новорічних пісень та виконували їх у супроводі дитячих музичних інструментів. Особливу увагу, зацікавленість й розуміння важливості такої роботи у студентів викликав тренінг, який Н. Осборн провів уперше з дітьми з особливими потребами у Кропивницькому міському центрі комплексної реабілітації осіб з інвалідністю.

Повідомлення підготувала організатор проєкту в університеті,
професор кафедри мистецької освіти А. Растригіна

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись