• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
Конкурс «Найграмотніший студент університету»

Конкурс «Найграмотніший студент університету»

10 жовтня 2023 року професор кафедри української філології та журналістики Світлана Леонідівна Ковтюх провела традиційний конкурс «Найграмотніший студент університету».

Як і минулого року, було запропоновано авторський диктант із символічною й оптимістичною назвою «Українська – мова перемоги та переможців». З метою безпеки студентів конкурс проводили в читальній залі університетської бібліотеки, який ледве вмістив усіх охочих.

Перевірити особистий рівень грамотності побажали представники всіх факультетів, та найбільше – 16 осіб – репрезентували факультет математики, природничих наук та технологій. І це й не дивно, адже переможницею минулорічного конкурсу була саме студентка цього структурного підрозділу.

За відгуками, учасникам сподобався і конкурс, і пропонований текст.

Лінгвістичне університетське змагання стало нібито генеральною репетицією перед Радіодиктантом національної єдности. Із цього року День української писемности та мови, згідно з указом Президента, відзначатимуть 27 жовтня.

Авторка тексту – лавреат Шевченківської премії Катерина Калитко. Читатиме Радіодиктант 27 жовтня 2023 року об 11.00 Олексій Гнатковський – провідний актор і режисер Івано-Франківського національного академічного драматичного театру імени Івана Франка, який зіграв Івана Довбуша в кінострічці «Довбуш».

Усі роботи учасників конкурсу «Найграмотніший студент університету» перевірено й оцінено. З нетерпінням чекаємо на церемонію нагородження переможців.

Пишіть грамотно, удосконалюйте мовленнєву культуру, учіть сумлінно державну українську мову, бо це і зброя, і головний націєтвірний чинник, і закріплений Конституцією фактор існування окремої незалежної держави України.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись