• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

На факультеті математики, природничих наук та технологій відбулася відкрита лекція на тему «Освіта під час війни»

10 червня 2023 року керівниця Державної служби якості освіти в Кіровоградській області Лілія Синчук прочитала в ЦДУ відкриту лекцію «Освіта під час війни» за результатами дослідження якості організації освітнього процесу в умовах війни у 2022/2023 навчальному році, яке було проведене у грудні 2022 – січні 2023 року Державною службою якості освіти України за підтримки ініціативи «Збереження доступу до шкільної освіти», що впроваджується проєктом «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe).

Ця подія відбулася в межах викладання курсу «Експертна діяльність в галузі освіти» для магістрантів освітньої програми «Організація освітнього процесу: управління та експертиза». Крім магістрантів цієї освітньої програми лекцію відвідали магістранти освітніх програм «Освітні вимірювання: гендерні студії (науковий аспект)» та «Середня освіта (Математика, Інформатика та Економіка)».

f101

Лекція проводилася у відкритому форматі, тому всі зацікавлені мали можливість долучитися до теми розмови як очно (в аудиторії 205 семиповерхівки), так і дистанційно через Google Meet.

f102

З деталями змісту лекції Лілії Синчук можна ознайомитися з її презентації, а також з офіційної довідки Державної служби якості освіти.

У якості висвітлення індивідуального завдання з тематики лекції магістрантки освітньої програми «Організація освітнього процесу: управління та експертиза» Інна Камінська, Катерина Буц, Марина Скрипник і Марина Литвиненко представили звіти про компенсаторні заходи, що проводилися у їхніх освітніх закладах (див. презентацію 1, презентацію 2, презентацію 3).

f103

В обговоренні цієї актуальної для освітян проблеми та з метою додаткового з’ясування її окремих аспектів виступали Ольга Крижанівська, Людмила Кричун, Юлія Ботузова, Інна Краснощок, Ольга Кирилюк, Наталя Пасічник і Ренат Ріжняк.

f104  f105  f106 

 

Підводячи підсумки проведеної лекції-зустрічі, Лілія Синчук наголосила на основних рекомендаціях для органів влади, для засновників закладів освіти та для самих закладів освіти, реалізація яких є необхідною умовою для вироблення заходів щодо компенсування освітніх втрат. Достатньою умовою стане згуртованість освітньої громадськості та напружена праця освітян.

f107

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись