• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Міжнародна діяльність

ЗАКОРДОННІ СТАЖУВАННЯ НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ 2018 — 2019 Н.Р.

Продовжили активну міжнародну діяльність з метою професійного росту, вивчення кращих світових практик розвитку сучасної освіти і науки та розвитку багатосторонніх академічних зв'язків: 

1. Професор, завідувач кафедри вокально-хорових дисциплін та методики музичного виховання А. М. Растригіна та професор, декан мистецького факультету Т. Б. Стратан-Артишкова взяли участь у міжнародній конференції “Культура. Мистецтво. Освіта”, яка пройшла 21 — 24 травня 2019 року на мистецькому факультеті Педагогічного університету м. Краків (Польща).

2. Професор, завідувач кафедри прикладної математики, статистики та економіки Авраменко О.В. взяла участь у семінарі з гендерних студій в Університеті Вітовта Великого у м. Каунас (Литва) з 1 по 8 березня 2019.

3. Професор, завідувач кафедри державно-правових дисциплін та адміністративного права Соболь Є.Ю, доцент кафедри галузевого права та правоохоронної діяльності Кондратенко В.М. пройшли міжнародне стажування та взяли участь у ІІ Міжнародній науково-практичній конференції “Єдиний освітній простір Україна – ЄС”, що відбулася 8 – 16 травня 2019 року в Юрай Добрила Университеті Пули в місті Пореч, Хорватія.

4. Доцент, завідувач кафедри практичної психології Гейко Є. В., доцент кафедри практичної психології Радул І. Г., доцент кафедри практичної психології Галушко Л. Я. взяли участь у семінарах “Фобії та страхи. Енергетичний гіпноз”, що проводилися Новим Психологічним Центром, м. Рига (Латвія) з 02 по 04 листопада 2018 року та “Депресія та вегетативна дистонія. Методи активації свідомості”, що проводився з 21 по 25 березня 2019 року, з метою опанування новітніми методами викладання психологічних дисциплін “Соціальна психологія” та “Психологічна допомога”.

5. Доцент кафедри перекладу, прикладної та загальної лінгвістики Бондаренко К.Л. прийняла участь у 3 міжнародних конференціях:

  1. “FIT FOR MARKET TRANSLATION AND INTERPRETING TRAINING IN A DIGITAL AGE”, в місті Будапешт, Угорщина, 28-29 вересня 2018 року.
  2.  “The 1st International Conference “Translation and Cultural Sustainability: Foundations, Fundamentals and Applications”, що відбулася в місті Саламанка, Іспанія, 28 - 30 листопада 2018 року ;
  3.  “СTER 2019: “Complexity and Dispersion in Translation Pedagogy”, що відбулася у Ягелонському Університеті у м. Краків, Польща, 13 — 15 березня 2019 року.

6. Доцент кафедри перекладу, прикладної та загальної лінгвістики Бондаренко О.С. прийняв участь у 4 міжнародних конференціях:

  1.  “СTER 2019: “Complexity and Dispersion in Translation Pedagogy”, м. Краків, Польща, 13 — 15 березня 2019 року;
  2.  “GALA 2019”, виступ з доповіддю та участь в якості члена журі міжнародного студентського конкурсу перекладачів, що відбувся в місті Мюнхен, Німеччина, 24 — 27 березня 2019 року;
  3.  “ Meet Central Europe Conference”, у місті Будапешт, Угорщина, 30-31 жовтня 2018 року;
  4.  “FIT FOR MARKET TRANSLATION AND INTERPRETING TRAINING IN A DIGITAL AGE”, у місті Будапешт, Угорщина, 28-29 вересня 2018 року.

7. Декан факультету філології та журналістики, доцент Кричун Л.П. прийняла участь у роботі Міжнародної наукової конференції для освітян “Інформаійні та інноваційні технології в ХХ столітті: проблеми і перспективи розвитку”, що проводилася Вищою Школою Технічною у м. Катовіце (Польща) з 20 по 23 вересня 2018 р.

8. Доцент кафедри англійської мови та методики її викладання Ляшук А.М. пройшла стажування для викладачів англійської мови за програмою підвищення кваліфікації у м. Шаморін — Жилістов (Словаччина) з 25 липня — 1 серпня 2018 року.

9. Старший викладач кафедри фізичного виховання і оздоровчої фізичної культури Мішин С. В. та викладач Бур'яноватий О. М. пройшли стажування науково-педагогічних працівників за програмою підвищення кваліфікації “Наукова діяльність, організація навчального процесу та методика викладання в європейських вищих навчальних закладах”, що проводилася Вищою школою економіки і менеджменту суспільного управління в Братиславі (Словаччина) з 23 — 26 жовтня 2018 року.

10. Старший викладач кафедри теорії та методики фізичного виховання взяла участь у роботі міжнародної конференції “Сучасні інноваційні технології у розвитку суспільства”, що проводилося Вищою школою Технічною, м. Катовіце (Польща) з 31 березня по 6 квітня 2019 року.

 Отримали сертифікат про успішне закордонне наукове стажування з метою отримання наукового звання професора та доцента:

1. доцент кафедри теорії і методики технологічної підготовки, охорони праці та безпеки життєдіяльності Манойленко Н. В., у Вищій школі Соціально-економічний коледж, м. Пшеворськ, Польща, з 21 січня по 1 лютого 2019 року.

2. професор кафедри теорії і методики технологічної підготовки, охорони праці та безпеки життєдіяльності Єжова О. В. пройшла стажуванні науково-педагогічних працівників у рамках роботи Міжнародного науково-практичного форуму “Інновації в науці: виклики сучасності”, що проводився Шуменським Університетом Епископа Константина Преславського, м. Варна (Болгарія) з 08 по 16 вересня 2018 року.

Викладачі кафедри теорії і методики технологічної підготовки, охорони праці та безпеки життєдіяльності пройшли закордонне наукове стажування науково-педагогічних працівників з метою підвищення рівня теоретичної та практичної підготовки та опанування новітніми методами викладання технологічних дисциплін:

1. доцент Абрамова О.В., ст. викладач Мироненко Н.В., ст. викладач Малежик Ю.М., доцент Пуляк О.В. - “Інноваційні технології в освіті”, що проводилося Вищою школою Технічною, м. Катовіце (Польща) з 31 березня по 6 квітня 2019 року.

2. доцент Гринь Д. В. пройшов стажування науково-педагогічних працівників у рамках роботи Міжнародного науково-практичного форуму “Інновації в науці: виклики сучасності”, що проводився Шуменським Університетом Епископа Константина Преславського, м. Варна (Болгарія) з 08 по 16 вересня 2018 року.

У результаті роботи проектної групи над міжнародним проектом «Програма підготовки Гендерні Студії: крок до демократії та миру у сусідніх до ЄС країнах з різними традиціями» («Gender Studies Curriculum: A Step for Democracy and Peace in EU-neighbouring countries with different traditions» за підтримки програми ERASMUS+ у 2018 році 15 викладачів університету підвищили кваліфікацію та обмінювалися досвідом роботи у проекті в університетах-партнерах у Греції (м. Салоніки) з 23 червня 2018 по 1 липня 2018 року:

1. професор Авраменко О.В.

2. професор Михида С.П.

3. професор Ріжняк Р.Я.

4. доцент Клоц Є.О.

5. доцент Пасічник Н.О.

6. доцент Акбаш К.С.

7. доцент Лупан І.В.

8. доцент Гуртовий Ю.В.

9. доцент Яременко Л.І.

та Марокко (м. Фез) з 28 вересня 2018 по 8жовтня 2018 року:

1. професор Авраменко О.В.

2. професор Семенюк О.А.

3. доцент Семенюк Л.Л.

4. доцент Акбаш К.С.

5. доцент Лупан І.В.

6.доцент Гуртовий Ю.В.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись