• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Всеукраїнський волонтерський табір “Будуємо Україну разом” завітав до педагогічного університету

Сьогодні, 11 квітня, як і обіцяли, відбулась зустріч з представниками волонтерського табору від “Львівської освітньої фундації” на базі проекту “Будуємо Україну разом”.

Якщо ви не читали про їх діяльність, то у вас є можливість.

Волонтер Дмитро розповів про себе та про основні напрямки організації: “Волонтерський табір є чудовою можливістю для кожної молодої людини:

-  подорожувати та пізнавати Україну;

- знайомитися і спілкуватися з людьми з різних куточків Батьківщини та світу, тим самим руйнуючи стереотипи про Захід і Схід;

- допомагати тим, хто цього потребує та брати участь у створенні ефективних місцевих громад;

- весело, корисно та активно відпочивати”.

Кропивницький — четверте місто, до якого вони приїхали допомагати малозабезпеченим сім`ям, школам, робити толоки та інше.

В чому унікальність, спитаєте?

Унікальність табору полягає в тому, що організатори привозять волонтерів з різних куточків України, які працюють спільно з місцевими добровольцями до обіду, а ввечері маєють спільну культурну програму. Робота є ефективною, адже, перш за все, ми зібрали команду молодих волонтерів, повних натхнення та ентузіазму, по-друге, вони мають дворічний досвід реалізації такої діяльності, по-третє, залучають майстрів, які є чудовими фахівцями своєї справи, і по-четверте, люблять те, що ми робимо.

Також на зустріч завітали дівчата-волонтери з Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка -  студентки факультету філології та журналістики, які розповіли свої враження від перебування в організації. Разом зі студентами були присутні декан фізико-математичного факультету Ренат Ярославович Ріжняк, заступник декана з навчально-виховної роботи Людмила Олександрівна Чистякова, завідувач кафедри, доктор педагогічних наук,доцент Олександр Анатолійович Рацул та  Інна Петрівна Краснощок — кандидат педагогічних наук, доцент.

Волонтери запросили студентів стати учасниками волонтерського табору БУР (Будуємо Україну разом) та підтримати ідею будування нашої спільної неньки-України.

Тож, якщо ви зацікавились і хотіли б долучитися, то у вас ще є така можливість. До 22 травня табір пробуде у нашому місті. Ви можете також написати на офіційний сайт.

Інформацію надано медіа групою "Університетський меридіан"

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись