• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
Викладачі ЦДУ на симпозіумі CTER у м. Краків (Польща)

Викладачі ЦДУ на симпозіумі CTER у м. Краків (Польща)

З 2017 року доценти кафедри перекладу, прикладної лінгвістики та загального мовознавства Бондаренко О.С. та Бондаренко К.Л. є активними членами CTER (Консорціуму з досліджень перекладацької освіти). За цей час викладачі нашого університету брали активну участь в вебінарах, науково-практичних конференціях, круглих столах, організованих Консорціумом.

З 2021 року доцент ЦДУ ім. В. Винниченка Бондаренко О.С. - учасник міжнародного проекту “TER: Translation – Education – Research”, дослідницької платформи, ініціаторами та учасниками якої є науковці кафедри перекладознавства Ягеллонського університету в Кракові (Польща), Лодзького університету (Польща), Цюрихського університету прикладних наук – ZHAW (Швейцарія) та ЦДУ ім. В. Винниченка (Україна). TER є однією з дослідницьких платформ, створених у рамках програми Пріоритетних наукових напрямків (POB Heritage) Ягеллонського університету, і передбачає програми академічної мобільності, бібліографічну діяльність, відвідування та організацію конференцій, лекцій і семінарів, а також проведення міждисциплінарних та інноваційних досліджень у галузі викладання перекладу.

16 березня 2023 відбулася чергова зустріч учасників проєкту, що передбачала серію відкритих лекцій, доповіді учасників проєкту, звіти про програми академічної мобільності тощо. Доцент Бондаренко О.С. виступив із доповіддю про особливості викладання дисципліни “Локалізація” в українських університетах та магістерських програмах мережі EMT (European Master’s in Translation (EMT) network). Доценти ЦДУ взяли участь в обговоренні проєкту відкриття аспірантури з методики викладання перекладу на базі Ягеллонського університету та перспектив долучення українських науковців та представників локалізаційної галузі до такої ініціативи.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись