• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
День української писемності та мови в ЦДПУ

День української писемності та мови в ЦДПУ

Щороку 9 листопада в Центральноукраїнському державному педагогічному університеті імені Володимира Винниченка проходять численні заходи на відзнаку Дня української писемності та мови. До них традиційно долучаються викладачі та студенти усіх п’яти факультетів: організовують флешмоби і конкурси, виставки та мистецькі акції, і, звичайно ж, разом пишуть Радіодиктант національної єдності.

Цей рік, попри тривоги та воєнний стан, не став винятком. Навпаки, зараз ми, як ніколи, гостро відчуваємо необхідність берегти і плекати українську мову, цитуючи поета Івана Малковича, своїми долонями «захищати крихітну свічечку букви «Ї» та «оберігати місячний серпик букви «Є».

Тож 9 листопада 2022 року ректор та проректори, декани, завідувачі кафедр, студенти та викладачі університету зібралися разом у читальному залі наукової бібліотеки, аби спільно написати Радіодиктант національної єдності. Цього року текст диктанту написала українська режисерка Ірина Цілик, а продиктувала  народна артистка України Ада Роговцева. До написання диктанту в онлайн-режимі приєдналися десятки студентів ЦДПУ.

А ще цього дня до університету завітала заступниця голови обласної військової адміністрації  Катерина Колтунова. Вона разом із ректором університету Євгеном Соболем та завідувачкою кафедри української філології та журналістики Ольгою Кирилюк вручила сертифікати випускникам курсів вивчення української мови. Це перший набір безкоштовних курсів, що їх організував університет спільно із обласною військовою адміністрацією.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись