• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Ювілей Академії ветеранів

Наприкінці травня 2014 року Академія ветеранів «Ave, Salus» відзначила 20-річчя з дня свого заснування. Ювілейне свято організували ректорат, профком університету і правління самої Академії. На честь свята з-за ініціативи ректора університету професора О. А. Семенюка було надруковано буклет про діяльність Академії та видано збірник матеріалів, які опрацьовувалися під час занять Академії. До збірника потрапила лише невелика частина того, що вивчалося в Академії.

За 20 років Академія відчула доброту і увагу багатьох працівників університету, працівників різних рангів. Академія вдячна колишньому ректору професору О. Є. Полярушу за надання важливої допомоги під час виникнення Академії, її оформлення та реєстрації. Академія щиро вдячна колишньому ректору професору В. В. Радулу за велику підтримку: надання приміщення для офісу Академії, необхідної допомоги під час відзначення 10-річчя Академії тощо.

Академія дуже вдячна активістам-волонтерам, які плідно працювали чимало років на благо ветеранів війні та праці університету: це – В. Г. Барабаш, К. П. Пом’янська, Г. С. Дідич, Т. В. Жежеря і багато інших.

Академія уклінно дякує десяткам лекторів з числа викладачів університету, з яких власне і розпочалася історія Академії: це – доценти Н. О. Головань, Е. У. Гуцало, блискучий неперевершений лектор професор З. Ю. Філер. Сьогодні Академія вже має й штатних викладачів.

Цікаво зазначити, що ставлення до Академії перетворилося на своєрідний тест на доброту. Ті, хто по-доброму ставляться до Академії й допомагають їй – є добрими людьми. І таких чимало! Серед них – і проректори І. А. Козир, М. І. Садовий, С. П. Михида, голов. бухгалтер А. Л. Ватульова та інші працівники бухгалтерії, нач. навч. відділу С. П. Харченко, методист Н. І. Дубіна, нач. редакц. відділу В. Ю. Дерхо і всі працівники відділу, директор наукової бібліотеки О. А. Шульга, заст. директора М. Т. Неумивако та інші працівники бібліотеки, зав. їдальнею №2 В. Л. Кузик і всі працівники їдальні. Список добрих, турботливих працівників університету можна продовжувати і далі.

Дуже приємно, що в житті нашого рідного університету взагалі має місце таке неординарне явище, як Академія ветеранів. Що вона собою уявляє? Звідки і як з’явилася в університеті?


Переглянути буклет

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись