• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Психологічна служба

Конфлікти та шляхи їх вирішення

Конфлікти та шляхи їх вирішення

Проблема конфлікту та його вирішення завжди актуальна для будь-якого суспільства. На жаль, конфлікт - це реальність, з якою ми зіштовхуємося майже щодня. Зокрема у студентському колективі налагодження дружніх взаємовідносин та толерантне вирішення конфліктних ситуацій є важливим для формування подальших професійних відносин.

2 листопада 2020 р. було проведено онлайн-семінар «Конфлікти та їх вирішення» за участю студентів-магістрів групи АН20М спеціальності Середня освіта Мова і література (англійська та німецька) факультету іноземних мов.

Метою заходу було поглиблення знань студентів про конфлікти; формування вміння конструктивно вирішувати конфліктні ситуації, поважати особистість кожної людини; розвиток професійної рефлексії; формування позитивного психологічного клімату у колективі; поширення культури мирного вирішення конфліктів серед молоді.

Під час спілкування у студентів виникла пропозиція продовження діалогу з даної тематики. 16 листопада 2020 р. відбулася друга зустріч зі студентами під час якої було наголошено, що провідну роль у процесі управління конфліктною ситуацією відіграє добре розуміння психологічних механізмів ескалації та перебігу конфліктів, знання динаміки їх проявів та вміння передбачати можливі дії опонентів. 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись