• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Юридична клініка

Правовий лекторій. Захист від усіх форм насильства.

Правовий лекторій. Захист від усіх форм насильства.

У травні 2018 року пройшла правоосвітня лекція на тему “Захист від усіх форм насильства”.

Студенти-консультанти Юридичної клініки Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка Локотош Марина та Мунтян Ірина під керівництвом доцента кафедри державно-правових дисциплін та адміністративного права, кандидата педагогічних наук, доктора філософії  Владимирової Валентини Іванівни зустрілися з учнями дев’ятого та десятого класу Навчально-виховного об’єднання №18.

 В ході заняття учні ознайомилися з теоретичними засадами визначення сутності проблеми насильства, насильства в сім’ї та жорстокого поводження з дітьми, проаналізували форми насилля та навчилися розрізняти їх. Також визначили коло законодавчих актів, котрі регулюють питання насилля.

Крім теоретичної частини для активізації аудиторії було запропоновано кілька практичних завдань. Учні охоче виконували усі вказівки тренерів, висловлювали своє бачення проблеми та трактування тих чи інших форм насилля.

Наприкінці зустрічі студенти-консультанти надали роз’яснення як зафіксувати факт насилля, хто може стати свідком у справі та до яких органів адресувати скаргу.

Текст: Мунтян Ірина

Фото: Шарпарь Юлія

Інформацію надано факультетом історії, бізнес-освіти та права
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись