• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Новини університету

Чернігівський вояж кіровоградських активістів

1Всеукраїнський форум «Від ідеї до успіху: місцеві ініціативи змінюють життя українських громад» відбувся у Чернігові вдруге. Форум об’єднує представників громадських організацій України, зініційований мережею «Громадські ініціативи України». Учасники обмінялися досвідом роботи в громадському секторі, долучалися до навчальних інтенсивів, обговорювали майбутнє країни в цілому та окремо долю Криму та Східної України.

У сюжеті Громадського ТБ (Чернігівський філіал) йдеться про Форум громадських ініціатив, до якого в цьому році долучилися кіровоградські активісти - викладачі та студенти кафедри видавничої справи та редагування КДПУ ім. В. Винниченка: викладачі Ткаченки Сергій та Ірина, студенти Сергій Цигульський, Артем Луценко, Оля Алєксєєнко, аспірант Кирило Поліщук та випускниця ФФЖ Вікторія Нетребенко, які забезпечили медіасупровід Форуму та презентували творчість гурту «Приходьте завтра».

Під час роботи Форуму кіровоградська делегація ділилася досвідом реалізації освітніх, мистецьких та благодійних проектів, активно допомагала в координації кримського вечора. Неабиякий інтерес викликали футболки та магніти, ілюстровані Ольгою Макаревич, студенткою 5 курсу факультету філології та журналістики. Ідея з редизайном шоколаду теж була оцінена на відмінно (нагадаємо, що ініціативна студентсько-викладацька група спеціальності «Видавнича справа та редагування» за 2014 рік організувала серію освітніх та мистецьких проектів, окремі з яких мали благодійну складову, результатом таких громадських ініціатив стали конкретні кошти, які поповнили фонд волонтера Олексія Тітова).

 Конструктиву дводенному Форуму надавала інтенсивна навчальна програма. Пізнавальні діалоги з організаторами Євромайдану SOS, агенції  ArtPole, проекту «Хроника текущих событий», Вільного університету Майдану  та багатьох інших стали тим мотиватором, який буде рушійною силою і подальшій проектній діяльності кафедри видавничої справи та редагування.

Аналізуючи почуте і побачене, переконуєшся в тому, що громадські ініціативи є тим важливим інструментом, який результативно і відчутно змінюватиме український простір. Головне – аби кожен українець був готовим на маленькі кроки-зміни свого середовища, а далі – все відбудеться лавиноподібно.

Кіровоградська делегація вдячна Мережі громадських ініціатив за можливість долучитися до Форуму, окрему подяку адресує Олександрі Целіщевій (ГО «Центр регіонального розвитку», Крим-Чернівці) за київський навчальний інтенсив та плідну співпрацю.

Фото Вікторії Нетребенко

Інформація надана факультетом філології та журналістики.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись