• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Новини університету

Видавничий інтенсив на факультеті філології та журналістики: від концепції до журналу

Стартував новий проект кафедри видавничої справи та редагування КДПУ ім. В. Винниченка – «Видавничий non stop». «Це особливий формат альтернативного навчання, в основі якого – видавничий інтенсив, в результаті якого створюється видання – журнал, книга, ізопроект тощо. Такі нон-стопи будуть відбуватися систематично, за різними напрямками», – наголошують ініціатори проекту, які зібрали творчу команду для вивчення історії, характеру та смаку кіровоградської кави. До співпраці долучилися студенти – майбутні редактори, видавці, журналісти, а також поети, письменники, художники та викладачі.

Перший інтенсив «Видавничий non stop. Журнал за 4 години» відбувся  у тандемі з відомим київським журналом "Люблю каву" (до речі, в Україні немає аналогів подібного журналу про каву).

 Дар'я Кузнєцова, засновник та головний редактор журналу "Люблю каву", директор видавничого дому "Вакакуса",Катерина Перконос – літературний редактор, в портфоліо якого  літературне редагування журналу "Пізнайко" та україномовного перекладу турецьких серіалів,поділилися досвідом створення нішевого видання, допомогли студентам спроектувати оригінальний проект журналу про кіровоградську каву під назвою «Джезва».

Наталя Фенько, активний учасник «люблюкавових» подій, прокоментувала результати проекту так: «Цей безпрецедентний (не побоюся цього слова) захід довів мені, якими смішними можуть бути наші провінційні страхи «бути не такими, як треба». Усе, що я побачила і почула під час діалогу з редакторською групою столичного журналу, спрацювало тільки на позитив у самоусвідомленні себе та своїх колег як по-справжньому творчих і глибоких фахівців. За видавничий продукт, який представили наші студенти (журнал «Джезва»), було не соромно. Більше того, не сумніваюся, що після редакторського доопрацювання, він буде предметом гордості нашої кафедри».

Задум видавничого нон-стопу міг би залишитися просто мрією, аби не підтримка постійних партнерів кафедри видавничої справи та редагування:Jane&Vika Creative Group та Львівська майстерня шоколаду (м. Кіровоград). П’ятигодинний тренінг відбувався утворчій Студії на Дворцовій, а на презентацію журналу та новоствореного  проекту кіровоградських каволюбів запросили до романтичної Львівської майстерні шоколаду.

Безперечно,творчий і партнерський діалог з «Люблю каву» дав наснагу вірити в те, що за любов'ю до кави прихована величезна любов до світу, до України.

Фото: Вікторія Гапоненко, Тетяна Пташник

Текст: Ірина Ткаченко

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись