• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Новини університету

«ШКОЛА ЧЕКАЄ НАС!»

У той час, коли всі студенти готуються до складання сесії та святкування новорічних свят,  студенти четвертого курсу факультеті філології та журналістики із захватом та хвилюванням вже готуються до практики у школі.

Звичайно, готуються студенти й інших факультетів, але ТАК активно і творчо проводять підготовку лише філологи! Уже щорічним став  конкурс-презентація «Школа чекає нас!», заснований ще Леонідом Куценком у 1990 році. «Це була спроба спільними зусиллями витворити образ Учителя-філолога та Педагога-вихователя,» - так писав у газеті з однойменною назвою (також «Школа чекає нас!») Леонід Васильович Куценко.  Тоді він був деканом факультету, і саме у цій газеті розповідається про перший тематичний тиждень, присвячений підготовці до практики. Бажання бути найкращими у своїй сфері спонукало вчителів-словесників відповідально поставитися до своєї роботи, .  Скільки часу вже минуло, і ось….2013 рік, грудень, останній тиждень семестру … Студенти  IVкурсу філфаку знову проводять цей  конкурс, який став уже доброю традицією на факультеті. Це своєрідна «моральна підготовка» перед першими днями у школі. Кожна група показала своє бачення практики: хтось – трагічне, хтось – комічне,   з великою долею гротеску та сатири.  Але все це – погляди студентів на їх майбутню професію. Викладачі кафедр української мови та літератури охоче прийшли подивитися на виступи своїх майбутніх колег. Усі згадували свою першу практику, початок учителювання… Знайшли навіть ту  історичну газету із статтею Леоніда Куценка.

Тішить те, що студенти з гумором готуються навіть до складних життєвих та робочих ситуацій, тому що всі знають істину: негаразди з часом владнаються, а мудре слово Вчителя навіки залишається в серцях учнів…

Аліна Олексієнко, студентка 43-ї групи факультету філології та журналістики

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись