• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Новини університету

Перший досвід першокурсників-видавців

Останні два тижні травня студенти першого курсу факультету філології та журналістики з кафедри видавничої справи та редагування працювали над виданням поетичних збірок. Забігаючи наперед, скажемо, що це їм вдалося. Група була поділена на дві підгрупи. Кожна працювала над своїм проектом. Але обидві команди видали збірки саме віршів. Як виявилося, тринадцята група факультету філології та журналістики багата на поетичні таланти (14 осіб із 28)! І якщо одна зі збірок умістила вірші двох поетів, то інша — аж дванадцяти. Вірші збірки «Поліфонія» (12 авторів) в основному інтимного та філософського змісту. Назва наголошує на різноголоссі (різні автори, різні теми, але усі вони рівноцінні).

Збірка «Наодинці з почуттями. Один на один с чувствами» побудована на протиставленні. На протиставленні чоловічої поезії жіночій, української та російської мов. Книга навіть побудована таким чином, що з одного боку жіноча поезія, з іншого — чоловіча. А на розвороті книги — ілюстрація жінки з одного боку та чоловіка з іншого, що добре вписується в концепцію видання.

На завершення хочеться сказати, що обидві збірки отримали схвальні відгуки викладачів кафедри видавничої справи та редагування. Вони відмітили, що такі видавничі проекти високого рівня можна порівнювати з проектами студентів четвертого курсу.

Отож, студенти успішно склали залік. Але, крім цього, вони ще й отримали неоціненний досвід у сфері видавничої справи та редагування.

Сергій Цигульський,
студент 13-ї групи

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись