• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Новини університету

Зустріч з «Вересневими самоцвітами»

Уже протягом багатьох років студенти факультету філології та журналістики в кінці вересня відвідують Хутір Надія. Саме в ці дні  тут, у степовій оазі, відкривають театральний фестиваль «Вересневі самоцвіти».  Цього року відзначалася ще й 130-а річниця від дня заснування Кіровоградського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. М.Л.Кропивницького – першого українського професійного театру. 

Організатори свята зацікавлювали відвідувачів театральними дійствами, виставками декоративного мистецтва, екскурсіями до музею українського хореографічного мистецтва та меморіального музею І.К.Карпенка-Карого, концертною програмою.

Там ми відчули справжній український дух, яскравий національний колорит: можна було заглянути у старі побілені хати, пройтись вздовж берегів, біля купалень, посидіти в альтанках, побачити справжніх козаків та послухати  українських пісень. Ми, звісно ж, не втратили можливості самим заспівати. Атмосфера була дуже тепла, до нас стали приєднуватися й інші відвідувачі, підспівуючи то «Два дубки», то «Чом ти не прийшов», «Одну калину» та багато інших пісень.

Усе навколо було яскравим та різнобарвним, звідусіль грала музика, люди були привітними і радісними. Ми так чудово провели час! Дуже вдячні учасникам та організаторам свята та неодмінно будемо ще приїжджати до цього райського українського куточка, і не раз.

Олександра Крикун, студентка 12-ї групи

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись