• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Новини університету

«ВСЕСВІТ» – ЦЕ МОЄ ЖИТТЯ»

Подарунком до закінчення першого тижня навчання для студентів факультету філології та журналістики стала зустріч з Олегом Івановичем Микитенком, сином відомого українського письменника Івана Кіндратовича Микитенка, який у 1937 році став жертвою політичних репресій; журналістом, який уже 48 років працює в журналі «Всесвіт», 20 з яких – головним редактором. Зустріч, яка відбулася 7 вересня, була надзвичайно цікавою для всіх.

Студенти уважно слухали гостя, адже дізнатися про життєвий шлях визначних особистостей українського літературного горизонту з перших уст випадає честь не всім. Письменник, журналіст, лікар, активний літературний та політичний діяч – Іван Кіндратович Микитенко є визначною постаттю України.

Друга частина зустрічі була присвячена журналу «Всесвіт», з яким пов’язане усе  професійне життя Олега Івановича.  Саме у «Всесвіті»,  заснованому ще в 1925 році, українською мовою публікуються найвизначніші твори світових майстрів минулого та сучасності. Із цим часописом поєднав свою долю й син Олега Івановича, Юрій, який зараз працює шеф-редактором журналу. Ось так слідами відомого письменника пішли син та онук – слідами думки та слова.

Студенти та викладачі дуже вдячні Олегу Івановичу за візит. Як навчальний рік почнеш, так його і проведеш. Отже, рік на факультеті філології та журналістики буде цікавим та пізнавальним.

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись