• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

1 вересня 2013

Вересень починається з контрастів… Зі спеки – до прохолоди та дощів, з безтурботного відпочинку – до напруженої та активної праці. Тож і перший день вересня став для студентів тією знаковою датою, що розділяє життя на «до» і «після». Найбільше, напевно, для цьогорічних випускників та першокурсників. Для когось вже завершується тривалий та відповідальний етап у житті, а хтось лише змінив шкільну парту на просторі університетські аудиторії.

Але перше вересня – все-таки свято для першокурсників, оскільки саме у цей день відбувається традиційна посвята у студенти. І щойно відлунає «Гаудеамус», розпочнеться нова сторінка, етап, нове життєве коло.

Цього року Кіровоградський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка прийняв понад тисячу студентів, які вирішили здобути вищу освіту саме у нашому навчальному закладі. Для першокурсників організували урочистий концерт: танцювальні номери від народного ансамблю бального танцю «Конвалія», пісні у виконанні студентів мистецького факультету, Заслуженого артиста України Сергія Дьоміна, інструментальні композиції від народного оркестру популярної класичної та сучасної української музики «Юність».

Особливістю цьогорічних урочистостей було те, що вперше на свято Дня знань, до університету завітав голова Кіровоградської обласної державної адміністрації Андрій Іванович Нікорлаєнко, а також поважні гості, серед яких секретар Кіровоградської міської ради Ігор Вікторович Волков.

Очільник області подарував нове сучасне обладнання для швидкісного Wi-Fi інтернету, щоб студенти завжди мали доступ до Всесвітньої мережі, а найголовніше – до наукових ресурсів у режимі on-line. Також, університет отримав подарунок від Кіровоградської міської ради – сертифікат на 10 000 грн. для придбання художнього освітлення актового залу.

Попереду – новий навчальний рік. Сесії, екзамени, семінари… Тож побажаємо сил та натхнення студентам у нелегкому, але такому цікавому університетському житті. 

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись