• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

До Дня Перемоги

Виставки представлені до Дня Перемоги - своєрідний вінок шани й любові до фронтовиків, які незабутнього 1945 року піднесли над світом прапор великої Перемоги. В жорстокому двобої з гітлерівськими поневолювачами воїни-визволителі відстояли свободу і незалежність Батьківщини, врятували світову цивілізацію від фашистського варварства.

До уваги читачів у філологічному залі представлено виставку-панораму “Золоті ворота Перемоги”, що експонує поетичні та прозові твори письменників воєнних та повоєнних років, фото- та відео-матеріали «Кіровоградщина під час Великої Вітчизняної війни».

До цієї визначної дати універсальний читальний зал презентує виставку «Заради життя на Землі!» Світлі й трагічні сторінки тих полум'яних років розкриваються в рубриках:

- Благословенна й радісна година;

- За рідний край віддати готові вони свою гарячу кров (Кіровоградщина);

- Ми свято шануємо пам'ять усіх, хто власним життям нашу юність зберіг;

- Багато на нашій Землі обелісків, вкарбовані в них золоті імена;

- Вклонімося величним тим рокам;

- Слава воїну-переможцю!

Особливої уваги виставки бібліотеки природничо-географічного факультету “Хай лунає салют Перемоги” заслуговують нагороди старшого сержанта Сорокового І.А., вдячний лист маршала К. Рокосовського, посвідчення за участь в героїчній обороні Кавказу, червоноармійська книжка, військовий квиток.

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись