• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

«РАНОК у школі» – виховний соціальний проект студентів педагогічного університету

В рамках реалізації ІІІ молодіжного фестивалю аматорського кіно «РАНОК», студенти педагогічного університету провели профорієнтаційний виховний соціальний проект «РАНОК у школі», сфокусований на орієнтацію молоді на професію вчителя, яка має безпосередній вплив на виховання молоді шляхом демонстрації фільмів соціальної тематики.

Приєднуючись до реалізації нових соціальних ініціатив Президента України, що оголосив 2013 рік «Роком дитячої творчості» та впровадження обласної комплексної програми розвитку «Центральний регіон-2015», організаторів соціального проекту «РАНОК у школі» підтримали: Начальник управління освіти Кіровоградської міської ради Костенко Лариса Давидівна, ректор Кіровоградського державного університету ім. В. Винниченка Семенюк Олег Анатолійович, Начальник Кіровської районної у місті Кіровограді ради Рацул Олександр Анатолійович.

З розумінням поставилися  до проведення виховного заходу  керівники загальноосвітніх навчальних закладів, які створили всі умови для перегляду фільмів, забезпечуючи якісним аудіовізуальним обладнанням.

Володимир Живицький, ініціатор соціального проекту «РАНОК у школі», культорганізатор Молодіжного центру КДПУ ім. В. Винниченка, аспірант: «За досить короткий проміжок часу в архіві кінофестивалю «РАНОК» накопичилось чимало унікальних, неповторних соціально-спрямованих короткометражних фільмів з різних країн світу. Оскільки головною метою фестивалю є виховання підростаючого покоління засобом демонстрації соціальних фільмів у школах, в університетах, в інших закладах освіти, організатори проекту відчули необхідність поділитися творчим надбанням з жителями Кіровоградщини, особливо з дітьми».

Враховуючи важливість позашкільної освіти, яка підтримується на державному рівні,  студенти педагогічного університету, за підтримки Молодіжного Центру університету, впродовж квітня місяця реалізовували соціальний проект «РАНОК у школі», що покликаний охопити максимально широку шкільну аудиторію міста Кіровограда. Для цього були створені волонтерські групи зі студентів КДПУ ім. В. Винниченка: студентки ІІІ курсу факультету іноземних мов Ірина Захарова та Олена Семидетко, студент ІV курсу мистецького факультету Леонід Мельник, студентки ІІ курсу факультету педагогіки та психології Вікторія Марініч та Яна Гева, а також студентка ІІІ курсу факультету педагогіки та психології Вікторія Грабовецька. Майбутні вчителі провели відкриті заходи з учнями 9-11 класів у:  загальноосвітніх навчальних закладах м. Кіровограда  № 13, 34, 6, 32, 31, Кіровоградському обласному загальноосвітньому навчально-виховному комплексі гуманітарно-естетичного профілю (гімназії-інтернаті-школі мистецтв), навчально-виховному об’єднанні ліцеї-школі «Вікторія-П», гімназії №5, ліцеї №19, Педагогічному ліцеї, загальноосвітній школі-інтернаті І-ІІІ ступенів. У проекті взяли участь 520 учнів, які після перегляду фільмів соціальної тематики активно обговорювали найгостріші соціальні проблеми школярів.

Організатори переконані, що реалізація даного проекту – це лише перший крок у проведенні низки соціальних заходів, що сприятимуть вихованню молоді як у місті Кіровограді, так і в Україні в цілому.

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись