• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Ще один крок до міжнародного співробітництва

Середина квітня стала знаменною і багатообіцяючою для мистецького факультету. Укладено договір про міжнародне співробітництво за напрямом «Музична педагогіка» з Венеціанською консерваторію імені Бенедетто Марчелло, яка тісно співпрацює з університетом Ка’ Фоскарі, та з Академією образотворчих мистецтв Венеції. Наш мистецький факультет у Венеції представляли завідуюча кафедрою вокально-хорових дисциплін та методики музичного виховання професор А. М. Растригіна, викладач естрадного співу О. А. Яненко та студентка ІV курсу І. Махінько.

Дуже цікавою і плідною для майбутніх спільних проектів стала зустріч із завідуючою відділом міжнародного відділу консерваторії професором Анною Барутті, завідуючою департаменту музичної дидактики, професором Стефанією Луккетті та завідуючою відділом міжнародних відносин академії образотворчих мистецтв професором Лаурою Сафред, які з ентузіазмом поставилися до пропозицій української сторони й із захопленням пропонували власні варіанти щодо можливостей міжнародної співпраці.

Гостинні італійські колеги люб’язно запросили українців на індивідуальне заняття із класу віолончелі (викладач Анджело Дзанін), на заняття з академічного вокалу (клас доцента Паоли Романо), цікавою була розмова з викладачем хорового диригування Мореною Десте.

Сподіваємося, що ця весняна зустріч у Венеції дійсно стане новим й надзвичайним цікавим етапом у наукових і творчих розвідках професорсько-викладацького складу та студентства мистецького факультету.

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись