• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

КОНКУРС НА КРАЩЕ ВИКОНАННЯ ФОРТЕПІАННОГО ТВОРУ

У квітні 2013 року  світова спільнота  відзначає 125-річчя з дня народження видатного піаніста і педагога сучасності, нашого земляка, Генріха Густавовича Нейгауза. У межах святкування цієї події 28 березня 2013 року викладачами та студентами кафедри музично-теоретичних та інструментальних дисциплін  мистецького факультету було проведено конкурс на краще виконання технічного фортепіанного твору, присвяченого дню народження Генріха Нейгауза.

Формування технічної майстерності виконавця є одним з найбільш складних і відповідальних завдань музичної педагогіки. Без володіння необхідним технічним потенціалом неможливо втілення художнього  образу музичного твору. Музика і техніка перебувають у безпосередньому зв’язку. Г.Нейгауз  нагадував своїм учням, що слово «техніка» походить від грецького слова «tehne», що означає мистецтво. Тому вдосконалення техніки допомагає виявленню змісту твору.

Переможцями конкурсу на краще виконання технічного фортепіанного твору, присвяченого дню народження Генріха Нейгауза стали такі студенти: М.Кісіль – І місце; О.Безпека, В.Латій, О.Сербул – ІІ місце; А.Волочай, І.Павленко, А.Унгурян – ІІІ місце. У підготовці до конкурсу студентам допомогали їхні викладачі: доценти Л.П.Гончаренко, Н.В.Свещинська, ст. викладачі С.В.Грозан та О.М.Негребецька.

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись