• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

ЮВІЛЕЙНЕ ЗАСІДАННЯ КАФЕДРИ, ПРИСВЯЧЕНЕ 125-РІЧЧЮ ГЕНРІХА НЕЙГАУЗА

11 квітня відбулося  засідання кафедри музично-теоретичних та інструментальних дисциплін, присвячене 125-річчю з дня народження нашого земляка, видатного піаніста й педагога Генріха Густавовича Нейгауза.

У роботі кафедри взяла участь доктор мистецтвознавства, професор Національної музичної академії України ім. П.І.Чайковського К.І.Шамаєва, яка розповіла про діяльність Г.Нейгауза в Київській консерваторії у 20-х роках ХХ століття та в період евакуації консерваторії до міста Свердловська під час Другої світової війни. Запрошена на засідання кафедри доктор філософії Університету Її Величності (м.Белфаст, Велика Британія) пані Г.Кротерс акцентувала увагу на естетизації виконавського мистецтва Г.Нейгауза, а також розповіла про підготовку фахівців з музичного профілю в об’єднаному Королевстві Великої Британії та Північної Ірландії. Про родинні стосунки Генріха Нейгауза та Кароля Шимановського розповів директор музею музичної культури ім. К.Шимановського О.І.Полячок.

Завідувач кафедри професор В.Ф.Черкасов обгрунтував використання традицій музичної педагогіки Генріха Нейгауза в процесі професійно-педагогічної підготовки вчителів музичного мистецтва у вітчизняних педагогічних університетах. Викладачі основного музичного інструмента й запрошені гості обговорили питання методики гри на фортепіано, підготовку фахівців магістерського рівня в Україні та за рубежем.

Після завершення засідання кафедри викладачі та гості поклали квіти до меморіальної дошки на будинку по вул. Калініна 26, де народився Генріх Густавович Нейгауз.

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись