• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Студентки педагогічного університету обговорили зі спеціалістом проблеми онкозахворювань та особливості їх профілактик

30 листопада в Центральноукраїнському державному педагогічному університеті ім. В. Винниченка відбулася зустріч студенток та співробітників з лікарем-мамологом, завідувачем відділу мамології Кіровоградського обласного онкологічного диспансеру – Ганною Багатир. Просвітницький захід в університеті відбувся за ініціативи народного депутата України,  Заслуженого лікаря України Костянтина  Яриніча.

“Рак грудей на сьогодні вважається найпоширенішим видом раку у жінок. Кожні 13 хвилин він забирає одне життя. Незважаючи на небезпеку цього діагнозу, близько половини випадків захворювання все ж можна попередити”, -  наголошує лікар-мамолог Ганна Богатир.

Відкрита  лекція відбулася з метою звернути увагу жінок до проблем захворювання молочних залоз та поглибити їх знання про можливі ризики захворювання, аби в разі необхідності встановити появу складного недугу на ранніх стадіях, що суттєво спрощує його лікування. Так, під час спілкування студентки мали можливість отримати у спеціаліста професійні відповіді на питання, пов’язвані з темою бесіди. Лікар, в свою чергу, акцентувала увагу дівчат на необхідності регулярних звернень до медичних закладів з метою комплексної перевірки стану свого здоров’я .

До слова, зараз у світі онкологія знаходиться на другому місці після серцево-судинних захворювань. Тож дуже важливим є проведення таких заходів просвітницького характеру, адже попереджений означає озброєний, а  якщо говорити відносно цієї гострої проблеми, то ціною недбалості людини до свого здоров’я може стати її життя.

Інформацію надано медіа групою "Університетський меридіан"
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись