• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Науково-практична конференція “Інноваційні технології викладання мистецтва у сучасному полікультурному просторі"

З 14 по 15 березня у Полтавському національному педагогічному університеті імені В.Г. Короленка, відбулася VIII Міжнародна студентська науково-практична конференція «Формування сучасного освітнього середовища: теорія і практика».

У ній взяли участь студенти Полтавського національного педагогічного університету ім. В.Г. Короленка, Белгородського державного університету (Росія); Новосибірського державного педагогічного університету, Інститут дитинства (Росія); Католицького Люблінського університету Іоанна Павла ІІ (Польща), університету Копенгагенського педагогічного університету та коледж ім. Н.Зейл (Данія), ЛІ коледж штату Теннесі (США) та інших вищих навчальних закладів України. На конференції розглядалися актуальні проблеми навчання образотворчого мистецтва у загальноосвітніх навчальних закладах, педагогічні технології мовленнєвого розвитку особистості, культурологічні аспекти діяльності вчителя у соціально-педагогічному середовищі, питання музичної освіти і виховання особистості на комунікативній основі.

Кіровоградський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка представляла студентка 41 групи мистецького факультету Наталія Анцифєрова (науковий керівник - професор В.Черкасов), яка розповіла про формування креативності майбутнього вчителя музичного мистецтва в умовах загальноосвітнього навчального закладу, висвітливши головні складові креативності, засоби які сприяють тому, щоб зробити уроки музичного мистецтва актуальними у загальноосвітній школі та зацікавлять учнів, Н.Анциферова проаналізувала негативні фактори, що блокують творчий потенціал вчителя, не даючи створювати власний креативний підхід у підготовці та проведенні уроків музичного мистецтва.

Наукова конференція проходила у два етапи, на яких обговорювалися актуальні проблеми та аспекти у виховній та науковій роботі. Після пленарного засідання та роботи секцій, для учасників було організовано огляд художніх виставок, експозицій музеїв факультетів, представлена концертна програма за участю творчих колективів психолого-педагогічного факультету. Було проведено круглий стіл з питань відродження мистецьких традицій Полтавщини у сучасному культурно-освітньому просторі та організовано екскурсію залами Полтавського художнього музею імені М.Ярошенка. Наукова конференція дала змогу більш широко подивитися на головні проблеми у сучасному педагогічному середовищі та визначити шляхи щодо їхнього розв'язання

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись