• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Художня виставка Ольги Макаревич «Світ крізь скло моїх окулярів»

Абстрактне мистецтво зазвичай не викликає в більшості людей особливих емоцій, адже його потрібно розкодовувати, а не просто переглядати. Проте, на щастя, є такі люди, які помічають ексклюзивність  робіт художника-абстракціоніста і допомагають йому розвивати та презентувати себе. Саме завдяки випадковому погляду невипадкової людини роботи цієї художниці зустріли своїх глядачів.

Такою зустріччю стала презентація дебютної виставки «Світ крізь скло моїх окулярів» Ольги Макаревич, студентки-третьокурсниці факультету філології та журналістики КДПУ ім. В. Винниченка. Дівчина нещодавно відкрила себе як чудового ілюстратора: на другому курсі Ольга проілюструвала власну фантастичну казку, зараз працює над художнім оформленням поетичної збірки Тамари Журби. На третьому курсі малюнки молодої художниці помітила доцент кафедри української літератури Оксана Гольник, яка завжди вирізнялася особливим баченням деталей та символів. Згодом літературознавець стала ініціатором виставки, що відкрилася 19 лютого у стінах п’ятиповерхівки педагогічного університету.

 «Картини Ольги вражають глибиною свого змісту і глибиною символів. Вони на багато речей розкривають очі. Розумієте, не завжди вдається художникові, і митцеві взагалі,  проникнути в суть явища. Ольга дивовижним чином зуміла абстрактні речі передати через абсолютно зрозумілі для нас символи, або через природні, натуральні і, знову ж таки, зрозумілі для нас речі. Але при цьому хочу сказати, що в неї всі картини переважно мають глибокий, інтелектуальний підтекст. Це цікаві постмодерні картини, бо вони вимагають певного емоційного та інтелектуального напруження для того, щоб їх розгадати», - розповідає Оксана Гольник.

Як говорить сама авторка, її картини відображають світ таким, яким  він є: у протилежностях, контрастах, симпатіях/антипатіях, дисгармонії та хаосі. Її картини і урбаністичні, і природні водночас. Вони захоплюють, крутять свідомістю і просто змушують хоч щось зрозуміти із зображуваного.

Дівчина працює в різних техніках: у графіці використовує рапідографи, маркери, у живописі намагається експериментувати з гуашшю та акрилом. На виставці здебільшого представлені графічні картини, утім є дещо і з живопису.

 Після університету експозиція помандрує до Кіровоградського обласного художнього музею.

Cвітлана Дубина, студентка 34-ї групи. Фото Юлії Гончаренко, студентки 13-ї групи


Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись