• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

“Червоний” - фільм про мужність та жагу до волі. Стрічка, яка бентежить!

Є чимало фільмів про війну, які варто переглянути, тому що в них — історія нашого народу. Але в сучасному світі напрочуд важко знайти стрічки, які б зобразили події правдиво, та які б виховували патріотичний дух, міцність та стійкість молодого покоління. Тож у той час, коли ми так потребували цього, символічно, до Дня Незалежності України, вийшов фільм, що перевернув свідомість наших громадян, - “Червоний”.

slide 01

13-го вересня в кінотеатрі “Портал” студенти Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка переглянули українську історичну кінострічку, яка дійсно вражає та захоплює своєю силою, енергетикою та майстерною грою акторів.

slide 02

Фільм розповідає про воїна УПА Андрія Червоного, який зміг підняти повстання у сталінському ГУЛАЗі, не побоявся піти проти начальника табору та зробити спробу вибратись на волю. Події стрічки розгортаються в 1947 році: в час, коли в сталінських концтаборах знищують усіх. Головний герой проходить крізь пекло та нелюдські умови життя, переживає зраду, однак, попри всі випробування, - не втрачає віри. Режисером фільму став Заза Буладзе, а сценарій написав сам автор книги - Андрій Кокотюха.

slide 03

Після перегляду перші враження студентів про стрічку були емоційними: “Я не могла відірвати погляду від екрану... Я плакала... Цей фільм виховує характер...”.

slide 04

“Червоний” - фільм, який розкриває всю правду про страшну систему сталінських таборів та змушує глядачів хвилюватись за долю головного героя аж до мурашок на шкірі.

slide 05

Інформацію надано медіа групою "Університетський меридіан"

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись