• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

ОБГОВОРЕННЯ КОНЦЕПЦІЇ ХУДОЖНЬО-ЕСТЕТИЧНОГО ВИХОВАННЯ МОЛОДІ В ЛАБОРАТОРІЇ МИСТЕЦЬКОЇ ОСВІТИ

27 квітня у приміщенні мистецького факультету, на кафедрі музично-теоретичних та інструментальних дисциплін, відбулося засідання лабораторії мистецької освіти у рамках ІV Міжнародної науково-практичної конференції «Мистецька освіта ХХІ століття: виклики сьогодення».

img 01

Для обговорення проблеми сучасного стану та перспектив розвитку мистецької освіти і професійно-педагогічної підготовки майбутніх учителів музичного мистецтва на засідання лабораторії було запрошено кандидата педагогічних наук, доцента кафедри музичного мистецтва Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського Арестову Людмилу Сергіївну, яка запропонувала для перегляду та обговорення авторський навчально-методичний комплект «Музичне мистецтво» для учнів 1–7 класів ЗНЗ і висловила власну точку зору відносно стратегічних напрямків становлення і розвитку концепції художньо-естетичного виховання молоді та професійно-педагогічну підготовку вчителів музичного мистецтва на факультетах мистецького спрямування вищих педагогічних навчальних закладів.

img 02

У обговоренні запропонованої теми активну участь взяли науковці та аспіранти, а саме: завідуючий лабораторією доктор педагогічних наук, професор В. Ф. Черкасов, кандидат педагогічних наук, доцент, почесний професор ЦДПУ ім. В. Винниченка Г. С. Дідич, кандидати педагогічних наук, доценти О. Б. Горбенко, С. В. Грозан, О. М. Негребецька, викладач С. О. Сметана, аспірант І. В. Мурована.

img 03

Засідання лабораторії мистецької освіти відбулося в невимушеній, дружній атмосфері, де науковці обмінялися особистим досвідом та науковими здобутками. Було прийнято рішення про подальшу наукову співпрацю вищезазначених навчальних закладів, спільну розробку проектів з розвитку мистецької освіти на засадах входження її в європейський освітній простір.

img 04

Інформацію надала член лабораторії мистецької освіти, кандидат педагогічних наук О. М. Негребецька.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись