• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Особливості вступної кампанії: як отримати додаткові бали?

Ми продовжуємо розповідати про особливості вступної кампанії для абітурієнтів та розповідаємо про останні новини приймальної комісії. Цього разу ми вирішили поговорити про найбільш обговорювану тему серед вступників: додаткові бали при вступі за допомогою Олімпіади. А допомогла нам в цьому заступник відповідального секретаря приймальної комісії Ольга Василівна Рєзіна.

В цьому році Міністерство освіти і науки України виступило з ініціативою проведення Всеукраїнських олімпіад вищого навчального закладу для професійної орієнтації вступників 2017 року на природничо-математичні та інженерно-технічні спеціальності. Для цього визначили такі основні завдання Олімпіади: виявлення та розвиток обдарованих вступників, надання їм допомоги у виборі професії, залучення їх до навчання у вищих навчальних закладах, реалізація здібностей талановитих учнів. Наш педагогічний  університет теж долучився до проведення Всеукраїнських олімпіад. Є можливість обрати предмети на ваш розсуд - математика, фізика, біологія, географія, хімія.

Учасник олімпіади має змогу набрати додаткові бали до одного з предметів сертифіката зовнішнього незалежного оцінювання при розрахунку конкурсного балу в нашому університеті. Є можливість набрати від 1 до 20 додаткових  балів.

Олімпіади проводяться у два етапи – дистанційний та очний. Терміни встановлені:

І  етап – дистанційний – з 20 березня 2017 року по 28 квітня 2017 року

ІІ етап – очний – 12 травня 2017 року.

Максимальна кількість балів, що нараховується за виконання завдань першого етапу, складає 100 балів. Учасники, які наберуть не менше 75 балів на першому етапі, пройдуть до другого етапу. Другий очний етап проводитиметься в університеті. Максимальна кількість балів за виконання завдань другого етапу також становитиме 100 балів. Додаткові бали нараховуватимуться учасникам, які наберуть не менше, ніж 90 балів на другому очному етапі.

Наразі триває перший дистанційний етап. На момент 20 квітня 2017 року було вже зареєстровано 43 учасники. За статистикою, з них:

Математика  22 особи

Фізика        4 особи

Біологія     8 осіб

Географія  4 особи

Хімія          5 осіб

Якщо ви хочете спробувати себе у двох предметах, то така можливість є. Деякі учасники зареєструвалися на два предмети, наприклад, математика і фізика чи хімія та біологія.

 Зареєстровані учасники не тільки з міста Кропивницький. Невелика статистика:

Кіровоградська область – 40 учасників, з них 21 учасник з м. Кропивницький.

Також є учасники, що мешкають в м. Лубни Полтавської обл., містах: Кривий ріг та Жовті Води Дніпропетровської обл.

Всі учасники є учнями 11-х класів загальноосвітніх шкіл, які планують отримати сертифікати ЗНО у 2017 році.

Якщо ви хочете взяти участь в олімпіаді та отримати додаткові бали до одного з предметів сертифікату ЗНО, то ще є час зареєструватися.

www.cuspu.edu.ua/ua/olimpiady-dlia-vstupnykiv

Тож не втрачайте такої можливості спробувати себе у різних предметах та отримати додаткові бали для вступу до ЦДПУ ім. В.Винниченка.

Інформацію надано медіа групою "Університетський меридіан"

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись