• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

ПЕРШІ ВИПРОБУВАННЯ МАЙБУТНІХ КОМПОЗИТОРІВ

24 грудня 2012 року в актовому залі мистецького факультету Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка відбувся залік з курсу “Поліфонія”, який проходив у формі творчого проекту. Студенти 41 групи презентували власні інструментальні та вокальні композиції.

Художньо-творчий проект із романтичною назвою “Мелодії ночі” складався з музичних творів, що відображають почуття та настрій майбутніх вчителів музичного мистецтва. Лунали інструментальні твори сповнені ліричності, мелодичності та поетичності. У виконанні І.Високолян прозвучав твір для голосу з фортепіано “Молитва”, який влучно доповнювався танцювальною композицією. Також прозвучали вокальні твори студентів написані на власні тексти: композиція М.Козонак “Українська ніч”, І.Полуворченка “Добро і зло”. А пісня В.Найди “Синовня вірність” у виконанні автора стала хітом у жанрі сучасної музики. У творчому проекті взяли участь кращі студенти: А.Джегалюк, К.Босяга, Л.Мельник, А.Третякова, Т.Михайліна, Т.Семенова, С.Антонова, Н.Анциферова, І.Іванець, Т.Сніжко.

Науковий керівник зазначеного проекту - доцент кафедри музично-теоретичних та інструментальних дисциплін Т.Б. Стратан доклала багато зусиль з метою розвитку творчих здібностей майбутніх учителів музики. Професійний підхід до інтерпретації художньо-образного змісту музичних творів дозволив студентам розкрити творчі здібності та продемонструвати власну композиторську майстерність, здатність до самовияву через власне творення.

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись