• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Конкурс ораторського мистецтва

14 грудня, п'ятниця, 349-ий день 2012 року - день, який всі, хто був присутній на конкурсі ораторського мистецтва "National Public Speaking Competition" пам'ятатимуть ще дуже довго.

Вже п'ятий рік поспіль школярі та студенти з багатьох міст України збираються разом в Кіровоградському державному педагогічному університеті, щоб продемонструвати своє вміння вправно представляти себе та свої думки публіці. За традицією, конкурс складається з двох частин: дебатів та виступів з промовами. Цього року 18 учасників було розділено на 3 групи, по шестеро в кожній. Три теми для дебатних ігор обиралися з п’яти, запропонованих організаторами конкурсу. Першій групі дебатерів дісталася тема "There is no racism in Ukraine", другій – "Tourism does not contribute to understanding between nations", третій – "To Tattoo or not to Tattoo?". Жодна з тем не залишили учасників й глядачів байдужими, тому перша частина конкурсу перетворилася на справжній бій думок та аргументів між самими учасниками та публікою. Після завершення дебатних ігор, глядачі голосували за найкращого промовця, якими стали аж троє учасників – Іван Данилко, Ксенія Цицюра та Валерія Залевська.

Друга частина конкурсу була ще більш захоплюючою!!! Загальна тема для учасників звучала так "The House Divided Against Itself Cannot Stand", і кожен мав право проінтерпретувати її так, як йому заманеться. Цікаво, що більшість учасників центром своєї промови зробили її величність Людину та її роль в цьому світі. Кожна промова заторкнула найдіткливіші струни в душі та змушувала задуматись над власним життям, своїми діями, звичками, ставленням до світу, наслідками впливу на природу, середовище, в якому ми всі існуємо. Кожен з нас виніс для себе багато уроків лише за якихось 3 години, прослухавши 18 промов від 17,18,19-річних молодих людей, яким вистачило мужності заявити про себе і висловити свою думку, розповісти про власну філософію.

На жаль, життя не таке прекрасне, як нам того хочеться і тому, як би ми не бажали бачити всіх 18 учасників в фіналі, комусь доведеться залишитись пів-фіналістом, в той час, як інші підуть далі, але це вже інша історія. Важливо, що всіх було почуто, серце кожного з нас відгукнулося, ми замислились – то ж хіба це не головне????

8 лютого 2013 року відбудеться великий фінал і буде обрано переможця, який представлятиме нашу країну на міжнародному конкурсі. Так, цей учасник буде найвправнішим оратором, але не тільки він запам`ятається нам. Кожен з сьогоднішніх півфіналістів надовго залишить відбиток в наших серцях – величезна їм за це вдячність! До зустрічі у фіналі!

Студентка 35 групи Шиманович Оксана

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись