• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Всеукраїнська акція Потяг Єднання України “Труханівська Січ” прибула до педагогічного університету

Вчора, 15 березня, у рамках Всеукраїнської акції Потяг Єднання України “Труханівська Січ” прибуло 270 представників молоді: учні загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладів та студенти вищих навчальних закладів разом з представниками громадських організацій.

Як повідомили організатори, мета даної акції — об'єднати людей з різних міст та поділитися власним досвідом.

“У нас 9 купейних вагонів, які перевозять учасників з одного міста в інше. Встигли вже побувати у Житомирі, Умані та Коростені, але на нас ще чекають такі міста, як: Житомир, Харків, Суми, Чернігів та інші. У місто Кропивницький прибули вперше, тому все цікаво та незвично”, - поділилася враженнями одна з учасників акції.

Познайомитися з Кіровоградським державним педагогічним університетом імені Володимира Винниченка прибуло 40 учасників акції. Гості мали можливість подивитися педагогічний університет та дізнатися історію закладу. Окремо відбулася екскурсія до археологічного музею імені Нінель Бокій, який відкритий у КДПУ ім. В. Винниченка з 2011 року. За шість років свого існування музей став не лише засобом для виховання у молоді патріотичного та бережливого ставлення до вітчизняної історичної спадщини. Археологічний музей є одним із осередків археологічної науки в області, використовується як просвітницький центр, виконує виховну та дидактичні функції в процесі викладання курсів «Давня історія України» та «Археологія». На сьогодні музей нараховує понад 2 тисячі артефактів, половина з яких вже є частиною експозиції.

Окремо учасники акції та студенти КДПУ ім. В. Винниченка провели круглий стіл: “Військово-історико-духовно-патріотичне виховання. Ситуація та майбутнє.Точки зору на розвиток. Хто не знає своє минуле — не має майбутнього”. Модератором зустрічі виступив представник Всеукраїнської акції Потяг Єднання України “Труханівська Січ”. Зустрів гостей та розпочав знайомство ректор КДПУ ім. Винниченка Олег Анатолійович Семенюк.

Надалі молодь чекала насичена програма містом: покладання квітів на Алеї Слави, вшанування Героїв Небесної Сотні та загиблих військових, а також екскурсії по місту та вистави в Кіровоградській обласній філармонії.

Інформацію надано медіа групою "Університетський меридіан"

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись