• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Студентські гуляння на Масляну

Люблять наші студенти святкування, веселощі та розваги. То чому б не відзначити кінець зими?  Адже є чудова нагода – свято Масляної! До того ж триває воно не один день, а цілих сім.

Тому, студенти факультету історії та права організували щорічні народні гуляння з музикою, танцями, іграми, хороводами та млинцями!

Історія цього свята говорить нам про те, що воно зародилося ще в стародавній слов'янській язичницькій культурі. Люди здавна на Масляну випікали млинці, як символ тепла, сонця, перемоги весни над зимою. Символом останнього також було спалювання опудала Зими.

Щоб зробити таке свято, треба мати бажання. А якщо за діло взялась Світлана Володимирівна Проскурова – кандидат історичних наук, доцент, Заслужений працівник освіти України, то справа піде швидше.  Тим паче, долучилися студенти 11 групи, які справно організували міні-концерт на імпровізованій сцені у внутрішньому дворику педагогічного університету імені Володимира Винниченка, а студенти 21 групи насмажили найсмачніших млинців. Подавали їх з медом, варенням та згущеним молоком.

Інформацію надано медіа групою "Університетський меридіан"

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись