• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Збори аспірантів

20 листопада в залі для науковців бібліотеки КДПУ ім. В.Винниченка відбулося чергове навчання аспірантів психолого-педагогічного напрямку підготовки фахівців.

Молоді науковці мали змогу прослухати настановчу лекцію завідувача кафедри педагогіки та освітнього менджменту доктора педагогічних наук, професора В.В. Радула, що розкривала різні аспекти написання дисертацій.

Під час навчання аспіранти ознайомились з наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України № 1112 від 17 жовтня 2012 року «Про опублікування результатів дисертацій на здобуття наукових ступенів доктора і кандидата наук».

Згідно документу за темою дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата і доктора наук відтепер необхідна наявність публікацій у виданнях іноземних держав або у виданнях України, які включені до міжнародних наукометричних баз.

Варто зазначити, що аспіранти КДПУ беруть активну участь у діяльності не лише українських, а й міжнародних наукових заходів. Зокрема, аспірантка першого року навчання Томашевська-Прядун Світлана Олександрівна (кафедра педагогіки та освітнього менеджменту, науковий керівник Рацул А.Б., кандидат педагогічних наук, професор) взяли участь у міжнародній науково-практичній конференції, що проходила у місті Познань 29-31 жовтня 2012 року за участі представників Польщі, України, Росії. Вона мала змогу представити учасникам заходу власні напрацювання в галузі педагогіки і в он-лайн режимі поспілкуватися з іноземними колегами щодо актуальних питань сучасної педагогічної науки. Стаття нашої аспірантки («Роль батьківського та педагогічного колективів дошкільних навчальних закладів у процесі виховання дітей в Японії») ввійшла до міжнародного вісника «Наука. Теорія і практика» (Частина 2), який був опублікований у місті Познань за матеріалами даної конференції.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись