• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Перемога в Російській федерації

Із 4 до 8 листопада 2012 року тріо бандуристок мистецького факультету у складі Мельниченко Катерини, Бушко Ірини та Унгурян Ангеліни брали участь у IV Всеросійському (відкритому) фестивалі національних культур «Содружество-2012» у місті Володимирі (Росія).

Цей колектив існує в Кіровоградському державному педагогічному університеті імені Володимира Винниченка з 2004 року. Ним керує досвідчений викладач кафедри музично-теоретичних та інструментальних дисциплін, відмінник освіти України Чанковська Алевтина Миколаївна. Колектив є неодноразовим лауреатом всеукраїнських та міжнародних конкурсів. До репертуару цього ансамблю входять класичні твори, твори сучасних композиторів та обробки українських народних пісень.

Ансамбль посів 1 місце серед багатьох яскравих художніх колективів, котрі презентували досягнення у вокально-інструментальному та хореографічному жанрах різних регіонів Росії, України, Польщі. У конкурсній програмі прозвучали пісні, з-поміж яких «Колискова для доні» (слова і музика Оксани Горобченко) та українська народна пісня «Ішов козак потайком» (аранжування Чанковської А.М.). Чудовий виступ дівчат не залишив байдужими ані членів поважного журі, ані учасників і гостей фестивалю.

Для учасників фестивалю були організовані захоплюючі екскурсії у містах Володимир та Суздаль, де вони познайомилися з пам’ятками архітектури XII століття.

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись