• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Вітаємо з Днем Філософа!!!

14 листопада на базі Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка, факультету історії та права, кафедри філософії та політології під патронатом проректора з наукової роботи, доктора педагогічних наук, професора Миколи Ілліча Садового відбувся щорічний Всеукраїнський «круглий стіл» на тему: «Проблема втрати академічних основ у сучасному вищому навчальному закладі».

Метою проведення круглого столу стало обговорення нагальних питань, що виникають сьогодні у сфері освіти, встановлення місця і ролі сучасних вищих навчальних закладів у глобальному інформаційному просторі.

У форматі круглого столу відбулася зустріч із Володимиром Вікторовичем Кізімою – видатним сучасним українським ученим, доктором філософських наук, професором, завідувачем кафедри філософії науки і культурології Центру гуманітарної освіти НАНУ, керівником лабораторії постнекласичних методологій; головним редактором періодичного видання «Totallogy-ХХІ. Постнекласичні дослідження».

Володимир Вікторович Кізіма – засновник нового філософського напрямку метафізика тотальності – виступив із доповіддю та висвітлив ключові положення даної оригінальної концепції. В результаті, викладачі та студенти не лише ознайомилися із сучасними тенденціями в сфері філософського знання, але й ставили питання, брали участь у науковому диспуті.

Обговорювалися також інші проблеми:

  • Специфіка та якість сучасних освітніх трансформацій;
  • Діалог освітніх студій України щодо формування образу сучасних навчальних закладів;
  • Сучасний університет в умовах становлення інформаційного суспільства;

Інформаційні технології в системі освіти: амбівалентний характер інформації і знань.

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись