• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Кращі програмні розробки випускників спеціальності «Інформатика»

У травні 2012 року на фізико-математичному факультеті Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка відбулися захисти дипломних робіт випускників освітньо-кваліфікаційних рівнів «бакалавр», «спеціаліст» і «магістр».

Державна екзаменаційна комісія (голова – Буй Д.Б., доктор фізико-математичних наук, професор кафедри теорії та технології програмування факультету кібернетики Київського національного університету імені Тараса Шевченка) відмітила тісний зв’язок дипломних робіт з сучасними проблеми бізнесу, освіти і науки, та практичну спрямованість досліджень.

Особливо хотілося б відмітити такі роботи:

  • Гордієнка Володимира Валентиновича на тему «Створення автоматизованої системи для задач обробки колективного голосування». Запропонована система обробки результатів колективного голосування дозволяє автоматизувати процедури підрахунку голосів, забезпечити більш швидкий процес отримання результатів голосування та аналізувати результати на предмет узгодження думок експертів.
  • Григоржевського Василя Аркадійовича на тему «Розробка та підтримка бази даних для програмного комплексу контролю автотранспорту». Створена база даних підтримує функціонування програм «GIS_OLE» та «REPORTS_GENERATOR». Розроблено запити для створення таблиць, які зберігають архівні дані про транспортні засоби, он-лайн дані про транспортні засоби, дані про рейси, дані про стани баків з паливом в моменти проходження подій зливу та заправки палива. Розроблена БД може використовуватись для моніторингу транспорту на підприємствах за допомогою системи супутникового моніторингу АвтоГРАФ.
  • Попеску Сергія Васильовича на тему «Моделювання коливань прямокутної мембрани засобами Java». На мові Java розроблено апплет для моделювання коливань прямокутної мембрани. Представлено математичну модель плоскої пластини та її реалізацію програмними засобами. Створений програмний продукт може візуалізувати хвильові рухи в ідеально пружній прямокутній мембрані, передбачено можливість налаштування певного числа мод коливань, кута та дальності огляду за допомогою удару чи відхилення. Даний продукт може використовуватись у навчальних цілях при вивченні курсів гідродинаміки та математичного моделювання фізичних процесів.
  • Антонова Олексія Сергійовича на тему «Моделювання коливань підвішеного ланцюга засобами Visual C++». У середовищі Visual C++ розроблено модель коливної системи ланцюга. Створена програма реалізує побудову графіків коливань двох окремих ланок ланцюга для їх порівняння, моделює коливну систему ланцюга в режимі реального часу, та дає можливість користувачу керувати процесом коливання. Програмний продукт може бути використаний:
  • у навчанні: для візуалізації коливань нерозтяжної ланкової нитки;
  • у будівництві: для моделювання ситуацій використання коливних систем з розподіленою масою;
  • при розробці комп'ютерних ігор: для ілюстрації коливних процесів ланцюга;
  • як приклад для створення власних неелементарних примітивів для кроссплатформенного використання.

Всім нашим випускникам бажаємо подальших успіхів, достойної роботи і гідної заробітної плати!

професорсько-викладацький склад кафедри інформатики

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись