• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Конференція трудового колективу: звіт ректора й зміна назви університету

2 лютого 2017 року в педагогічному університеті зібралася конференція трудового колективу, на якій було розглянуто декілька важливих питань.

Перше – традиційний звіт ректора про виконання умов контракту. Делегати конференції вислухали доповідь Олега Анатолійовича Семенюка, обговорили деякі аспекти діяльності ректорату. Оцінили роботу ректора у 2016 році таємним голосуванням. Підтримали його діяльність 84% присутніх делегатів.

Друге питання – внесення змін до статуту університету, зокрема – зміна назви вищого навчального закладу, що зумовлено Законом про декомунізацію та перейменуванням міста.

Ученою радою університету конференції було запропоновано два варіанти нового найменування: Державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка (м. Кропивницький) та Центральноукраїнський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка. Зазначимо, що другий варіант пропонувався ще у 1996 році, коли Кіровоградський педагогічний інститут одним із перших в Україні отримав статус педагогічного університету.

За результатом таємного голосування переважною більшістю голосів  (2/3 делегатів) було обрано нову назву: Центральноукраїнський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка. Відповідно чинному порядку її буде подано на погодження до Міністерства освіти і науки України.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись