• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

От і все! Названі переможці 2 відкритого фестивалю на Київщині "YELLOW-FEST"!!!

За три яскравих та неперевершених фестивальних дні учасниками та гостями фестивалю стали театральні колективи не лише з різних куточків України, але й ближнього зарубіжжя.

Фестиваль "YELLOW-FEST" один з тих фестивалів, який популяризує загальнолюдські цінності. Тому всі представлені постановки були різні по формі, але мали один стержень – прагнення до високо і вічного – мистецтва!

Загалом, в рамках фестивалю було показано такі вистави:

театр "Мутабор" / м. Київ, Україна / Вистава "Церебротонический эктоморф"

театр "ГАРМИДЕР" / м. Луцьк,Україна / Вистава "АУ!"

ТЕАТР "РАЙДО" / м. Київ, Україна Стефан Цвейг "Тебе, никогда не знавшему меня"

ТЕАТР "АРТ" / м. Новополоцьк, Білорусія Кароль Фрешет "Жан и Беатриса"

ТЕАТР "РЕЗОНАНС" / м. Кіровоград, Україна Валентин Красногоров "Кто-то должен уйти"

Спектаклем- відкриттям стала постановка «Дорога Памела» за п'єсою Дж.Патріка, муніципального Бориспільського театру, що привітно прийняв в своїх стінах учасників цьогорічного фестивалю театрального мистецтва на Київщині.

З кожним роком діапазон конкурсних робіт постійно розмножується, а різнобарвність колективів за своїм направленням, принципом та методом акторської техніки – вражає.
Цьогоріч на фестивалі яскравими представниками системи Станіславського безперечно були: театр «Резонанс» імені Валерія Дейнекіна (КДПУ імені В.Винниченка/м. Кіровоград, Україна) з виставою «Кто-то должен уйти» В. Красногорова. Потрібно відмітити, що для глядача актуальність цієї комедії зберігаєть і сьогодні, міняються обставини, але людська природа залишається незмінною. П'єса висміює егоїзм, заздрість та безсилля порядності. По своїй суті комедія охоплює такі вічні теми, як взаємовідносини.

Театральний колектив молодіжного театру «Резонанс» ім. Валерія Дейнекіна (КГПУ ім.. В.Винниченка) отримав, окрім диплому почесних учасників, диплом «Найкращий ансамбль» з відзнакою за найуспішніший акторський склад. Повернулися з хорошим настроєм, масою позитивних вражень. Ми на фесті знайшли друзів які хворіють тією ж хворобою, що й ми, мають такі ж погляди на театральне мистецтво, мають такі ж самі проблеми і головне, що мають той самий запал, натхнення і бажання продовжувати розвиватися і радувати свого глядача.

Неможна оминути увагою і роботу наших колег з Білорусії м. Новополоцьк/ театр «АРТ», Кароль Фрешет "Жан и Беатриса" – признання в самотності. Це своєрідний роман про внутрішні переживання людини з риторичним питанням: чому люди самотні?

Не менш захопливо був представлений такий напрямок, як «театр-оповідання». Хочеться відзначити роботу театру –студії «Гармидер»/м. Луцьк, Україна, з постановкою «АУ,сказане мільйонами» -документальна вистава за записами в інтернеті (форуми,твіттер,інтернет- щоденники)…і багато-багато інших.

Гостями фестивалю були відомі актори та режисери:

Народна артистка України Галина Яблонська, режисер - постановник національного академічного драматичного театру ім. І.Франка Петро Ільченко, один із організаторів театрально-дизайнерського фестивалю «Живи» Володимир Какурін.

Доречі, щодо фестивалю «Живи»…

Зовсім неочікуваним сюрпризом для молодіжного театру «Резонанс», стала нагорода-кубок «Червона стрічка» фестивалю «Живи», за активну участь та пропаганду міжнародного руху «АнтиСНІД». Казус полягає в тому, що на момент проведення фестивалю (2006 року) колектив МТ «Резонанс» не мав змоги приїхати і в останню мить повинен був відмовитись від участі. Тому з великим задоволенням було прийняте люб'язне запрошення Володимира Какуріна бути гостями фестивалю «Живи-2013»

«Віват, театр. Віват,Резонанс!»

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись