• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Простір міста змінюємо ми

Викладач факультету філології та журналістики, Ірина Ткаченко, напередодні нового року успішно реалізувала проект «Мости до міста», що відбувався в рамках Програми національних обмінів за фінансування Європейського Союзу та Національного фонду підтримки демократії (США). Мережа освітніх кемпів "Чистий простір", координатор якої є Ірина Ткаченко, у партнерстві з Прес-клуб реформ в межах проекту «Мости до міста» організували мережевий освітній візит активної студентської молоді нашого вузу до Луцька, який тривав з 22 до 25 січня, та Урбаністичним форум "Коди міста" у Кропивницькому, який відбувся 27 грудня 2016 року.

Мета мереженого освітнього візиту «Мости до міста: Кропивницький-Луцьк» - познайомитися з успішними урбаністичними практиками Луцька (громадські молодіжні осередки, які працюють в напрямку сталого розвитку міста, відкриті простори міста тощо) з метою обміну досвідом та запозичення ефективних моделей організації творчого міського простору.

Тематика форуму "Коди міста" – креативна урбаністика.
Форум став платформою для презентації успішних урбаністичних проектів Кропивницького, які позитивно впливають на медіаобраз міста. У програмі форуму – кейси кропивницьких активістів, виступи експертів, які досліджують місто та трансформації міст, презентації нових урбан-проектів, обмін візіями розвитку нашого міста.

Детальніше про проект «Мости до міста» можна дізнатися за посиланням: http://mistdomista.tilda.ws/

Організатор багатьох освітніх проектів Ірина Ткаченко переконує: «Кожен з нас презентує своє місто, і той образ, який складає інша людина про Кропивницький чи Луцьк, буде асоціюватися з конкретними проектами та людьми. Нам вдалося налагодити міжміську комунікацію. У процесі спілкування ми дійшли висновку, що Луцьк та Кропивницький споріднює так звана провінційність, яку містяни сприймають як позитивний вияв. У містах багато незаповнених ніш, які зараз активно розвиваються і є ініціативами громади. Логічним завершенням проекту став Урбаністичний форум «Коди міста», яким ми зафіксували місто Кропивницький як проактивне та творче місто»

Інформацію надано радою молодих вчених

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись