• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

ПРЕЗЕНТАЦІЯ ВИДАННЯ "КРИВАВІ ЗЕМЛІ: ЄВРОПА МІЖ ГІТЛЕРОМ ТА СТАЛІНИМ" У СТІНАХ КДПУ

8 грудня 2016 року в читальному залі Наукової бібліотеки Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка відбулась презентація історичного бестселера «Криваві землі: Європа між Гітлером і Сталіним» (Bloodlands: Europe Between Hitler and Stalin). Автором книги є відомий дослідник історії Східної Європи, професор Єльського університету, один з кращих експертів з історії України на Заході – Тімоті Снайдер (Timothy David Snyder). Ця робота була видана 30 разів 27-ма мовами світу, є лауреатом кількох премій, була названа «виданням року» за версіями 12 літературних списків. Основне завдання, яке перед собою ставив дослідник – не порівняти тоталітарні режими СРСР та Німеччини, а показати їх співпрацю протягом 1930-х років. Також автор у своїй роботі намагається з’ясувати вплив на долі пересічних людей найдраматичніших сторінок в історії Світу (голодомор, класовий та національний терор, холокост та ін.).

Видання було підготовлене російською мовою українським видавництвом «Дуліби» за сприяння посольства США в Україні. В університеті книгу презентувала директор видавництва, доктор історичних наук – Марина Гримич. Ще у 2011 році був презентований україномовний варіант праці. Російські видавництва також викупили права на друк книги, проте в російському перекладі вона так і не вийшла. Саме тому цим стратегічним питанням зацікавилось українське видавництво. Під час заходу пані Марина коротко ознайомила присутніх з тематикою праці та основними завданнями, які ставив перед собою Тімоті Снайдер під час написання роботи. По завершенню заходу кожному з присутніх була подарована книга. 
Організаторами презентації видання в Університеті стали голова Обласного історико-культурного товариства «Ойкумена» Світлана Ушакова та завідувач кафедри історії України КДПУ ім. В.Винниченка Олександр Чорний. 
Також сьогодні о 17:00 видання буде презентоване в стінах Обласної наукової бібліотеки імені Д.І. Чижевського. Кропивницький стане останнім містом, в якому презентують книгу. Ознайомитися з електронним варіантом та завантажити її на носій можна на офіційному сайті за посиланням – timothysnyderbloodlands.com

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись