• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Хай святиться ім’я твоє, Університет!

До 95-річчя Кіровоградського державного педагогічного університету ім. Володимира Винниченка універсальний читальний зал пропонує вашій увазі виставку “Хай святиться ім’я твоє, Університет!”

Наш університет – найстаріший вуз Кіровоградщини та один з найвідоміших серед вищих педагогічних закладів держави.

Першим реальним кроком до створення вищого педагогічного закладу на Єлисаветградщині стало відкриття 1 червня 1921 року вищих педагогічних курсів, які готували вчителів для початкових шкіл.

В 1925 році педагогічні курси були реорганізовані в Зінов’євський педагогічний технікум, а 1 жовтня 1930 року Рада Народних Комісарів УРСР прийняла офіційну постанову про відкриття інституту народної освіти.

В 1955 році здійснено останній випуск учителів за дворічним строком навчання, і вуз перейшов на підготовку кадрів з вищою освітою за навчальними планами педагогічного інституту. 4 квітня 1997 року Постановою Кабінету Міністрів України Кіровоградському державному педагогічному інституту було надано статус державного педагогічного університету.

Авторитет університету підтверджено багаторічною практикою високоякісної підготовки фахівців для вітчизняної системи освіти та інших галузей.

Завітайте до універсального читального залу та ознайомтеся з історією та сьогоденням вузу.

Інформацію надано бібліотекою Кдпу

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись