• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

ПЕРШІ ВРАЖЕННЯ СТУДЕНТІВ ПРО НАВЧАННЯ У ПОМОРСЬКІЙ АКАДЕМІЇ У СЛУПСЬКУ, ПОЛЬЩА

"Доброго дня! Ми студентки факультету іноземних мов і передаємо усім вітання із Польщі. Трохи більше тижня тому ми вперше поїхали за програмою обміну студентами до міста Слупськ, Польща, у Поморську академію. Це наш перший досвід навчання за кордоном і ми охоче поділимося своїми першими враженнями зі студентами та викладачами нашого університету.

Хотілося б почати з умов проживання, адже, на нашу думку, це чи не найважливіший аспект, який може зацікавити наших студентів. Студентське містечко, на території якого знаходяться два корпуси академії, бібліотека, їдальня, спортзал та 3 гуртожитки, виглядає дуже привабливо. Усі будівлі доглянуті, дороги чисті, є багато зелених насаджень, повсюди стоять смітники. Ми проживаємо у різних гуртожитках: №4 та №3. Але всередині вони схожі і так само гарні, як і зовні. Поверхи чисті та оснащенні сенсорними лампами, що вмикаються, реагуючи на рух. Ми живемо у двомісних кімнатах з новими меблями: стіл для їжі, стіл для роботи, полички, тумбочки, шафа та холодильник – усе, що потрібно для комфортного проживання. Блок складається з 4 двомісних кімнат, вбиральні та душу. До речі, вода у душі завжди гаряча)).

Минулого вівторка у нас була перша зустріч з ректором та проректором Поморської академії у головному корпусі навчального закладу. Це стара, проте гарно відреставрована будівля, що виглядає гарно та багато. Зустріли нас, українських студентів, дуже добре, із «відкритими обіймами». Нам розповіли про університет, особливості навчання у Слупську. А вже у п’ятницю відбулася зустріч з нашими кураторами, які розповіли нам про наші навчальні плани та обговорили інші організаційні питання стосовно навчання. З понеділка ми вже повноцінно відвідували пари і занурилися у навчання. Звичайно, нам дуже приємне позитивне ставлення наших польських професорів та одногрупників.

У вільний час ми знайомимося із містом. Воно неймовірно гарне. Усі будівлі дуже гарні, доглянуті, на балконах та у дворах ростуть барвисті квіти. Тут багато зелених насаджень, особливо поряд із гуртожитком. Навпроти академії розташований парк, неподалік знаходиться ліс, де тече річка і плавають качки та лебеді. Зі Слупська за 30 хвилин можна дістатися до Балтійського моря. Приморське містечко Устка також гарне, море тут дуже глибоке та чисте, поряд з морем – ліс, тому повітря неймовірно свіже. Люди у Поморському краї дуже ввічливі та готові допомогти. Загалом складається враження, що ми тут зовсім не чужі.

І наостанок хочеться додати, що потрібно йти за своєю мрією, пробувати щось нове, навіть якщо це дуже лякає. Не потрібно сидіти на місці, треба розвиватися, бачити нові місця, спілкуватися з іншими людьми та пізнавати їхні культури!"

Ляшук Анастасія та Мозгова Анастасія

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись