• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Відвідини канадського університету та Болгарії

У липні 2012 року кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри вокально-хорових дисциплін та методики музичного виховання Горожанкіна Олена Миколаївна з метою обміну досвідом відвідала факультет музики університету м. Торонто, Канада (Faculty of Music University of Toronto).

Факультет музики розташовано в центральній частині міста Торонто, поряд з Королівською Консерваторією (Royal Conservatory of Music) та концертним залом (Roy Thomson Hall). Факультет має сучасний концертний зал (Walter Hall), театр (MacMillan Theatre), багато аудиторій для репетицій з роялями Yamaha, студії звукозапису, комп’ютерні лабораторії, музей, бібліотеку з відкритим доступом до усіх ресурсів провідних університетів Канади. Місяць липень завершує навчальний та концертний сезон: на факультеті проходить фінал національного щорічного музичного конкурсу на отримання стипендій та нагород серед дітей та молоді від 7 до 25 років в усіх музичних жанрах. Факультет пропонує багато літніх програм щодо підвищення кваліфікаційного рівня, стажування, різноманітні тренінги з сучасних музичних інноваційних напрямків розвитку музичної освіти.

Із 20 до 25 серпня у м. Обзор, Болгарія, вже другий рік поспіль Східно-Європейська асоціація арт-терапії проводить Міжнародну конференцію у якій беруть участь Софійський університет (Софія, Болгарія), Національна академія театрального і кіномистецтва «Кр.Сарафова» (Софія, Болгарія), Інститут психології та педагогіки (Москва, Росія), Сегедський університет (Сегед, Угорщина), Шауляйський університет (Шауляй, Литва), Кримський гуманітарний університет (Ялта, Україна). Наш університет на конференції представляла Горожанкіна Олена Миколаївна, к.п.наук, ст. викладач кафедри вокально-хорових дисциплін та методики музичного виховання з доповіддю «Музичний психотренінг як засіб адаптації студентів-музикантів на початковому етапі навчання у ВНЗ» та майстер-класом «Методи музичної терапії. Практика тілесного інтонування».

Сайт Східно-Європейської Асоціації Арт-терапії www.eeta-sofia.ua пропонує багато цікавих літніх програм для студентів-педагогів мистецького напрямку освіти з можливостями працювати в болгарських дитячих таборах та одночасно відпочивати. Усім, хто зацікавився, звертатися до Горожанкіної Олени Миколаївни (факультет мистецтв, музичне відділення, кафедра вокально-хорових дисциплін та методики музичного виховання або за ел. адресою [email protected]).

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись