• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Візит географів Горно-Алтайського університету

Завдяки своєму географічному розташуванню в центрі України та широкому колу дружніх зв’язків викладачів кафедри географії та геоекології, останнім часом наш університет стає своєрідною «проміжною станцією» для студентів-географів, які проходять навчальні практики. Так, на початку літа у нас зупинялися студенти із Чернівецького університету, які їхали на практику до Криму, та студенти Таврійського університету, які подорожували до Західної України.

Під час перебування у місті вони не тільки перепочивали, але й відвідували відомі кіровоградські підприємства. Така співпраця наших географів та колег зі Львова, Чернівців, Сімферополя вже є традиційною. А от в контексті угоди про співробітництво між навчальними закладами вперше до КДПУ завітали гості із далекого Горно-Алтайського державного університету. П'ятнадцять магістрів географічного факультету та два викладачі на 12 днів приїхали в Україну, в Кіровоград для проходження комплексної економгеографічної практики. В Горно-Алтайську практично немає промислових підприємств, тому непідробну цікавість студенти з Росії виявили під час екскурсій на швейну фабрику «Зорянка», завод «Гідросила», хлібозавод групи кампаній «Формула смаку», геолого-розвідувальну експедицію 37, Капустянський кар’єр, музеї міста. Окрім екскурсій на підприємства та знайомства з ландшафтами степової України, наші гості також відвідали міста Одесу та Київ. Зрозуміло, що викладачі і студенти різних університетів (і країн) не могли не познайомитися один із одним. На природничо-географічному факультеті відбулася зустріч, під час якої науковці КДПУ провели екскурсію по університету, ознайомили гостей із основними характеристиками нашого краю, гості з Алтаю продемонстрували фільм про красу своєї природи, а студенти, скориставшись можливістю, навели, як казали раніше, «мости дружби».

Майбутнім географам сподобалося наше місто і наша країна. Викладачі і студенти з Росії висловили подяку викладачам кафедри географії та геоекології Л.Семенюк, А.Зарубіній, Ю.Онойку, адміністрації санаторію-профілакторію «Юність», голові студентського профспілкового комітету С.Бойко за допомогу в організації практики. 24 липня гості вирушають до дому (майже 5 діб будуть їхати потягом) і чекають кіровоградських географів до себе з візитом у відповідь.

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись