• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Літній пленер

Червень для студентів художньо-графічного факультету, як завжди, творчий: звітні виставки, виставки дипломних робіт, виставка весняного пленеру в дендропарку і… ПЛЕНЕР!!!

Кіровоград – Київ – Ужгород – Львів - Кіровоград – це маршрут пленерної практики студентів-художників. Це маршрут в нове, невідоме, романтичне, дружнє, чарівне, неповторне та незабутнє.

Пленер (від фр. en plein air — «на відкритому повітрі») — живописна техніка зображення об’єктів при природному освітленні та в природних умовах. Природні умови цього року дали можливість студентам перейнятись красою Ужгорода, міццю Мукачівського замку «Паланок», таємницями руїн Невицького замку, неперевершеністю архітектурного дива - мисливського будинку графа Карла фон Шенборна, живописністю грабових та хвойних лісів Лумшорських Карпат.

Майбутнім художникам необхідно було піймати стан та таїнство природи в певну мить (може - , зупинити час) часу і передати це на полотні чи папері. Передача короткочасного стану природи, світо-тіней, відблисків на воді, особливих відтінків неба, полуденної спеки і є основним завданням художника на пленері.

Звітну виставку пленерних робіт студентів художньо графічного відділення мистецького факультету Ви зможете побачити в жовтні місяці в межах мистецького руху «ALLA-PRIMA» присвяченому Десятій річниці заснування мистецького факультету.

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись