• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Особливості поселення в гуртожиток для абітурієнтів 2016 року

«Гаряча» пора вступної компанії добігає до свого логічного завершення. Списки до зарахування на денну форму навчання до Кіровоградського державного педагогічного університету ім. В. Винниченка вже опубліковано. Для абітурієнтів розпочинається новий етап – поселення! Багато хто питав та цікавився особливостями проживання та умовами проживання, тому ми вирішили відповісти на головні питання для вступників!

news 2016 08 22 12 15

Медіа-група університету поспілкувалася з головою первинної профспілкової організації студентів КДПУ ім. В. Винниченка Олександром Сергійовичем Самосьєвим та дізналася, що ж треба робити «новачкам» при поселенні.

- Який стан гуртожитків на 2016 рік?

Протягом  2014- 2016 років в студентських гуртожитках КДПУ ім. В. Винниченка повністю замінена система водопостачання та водовідведення, відремонтовані приміщення, замінено покриття підлоги, відремонтовані душові кімнати. Нещодавно був закінчений ремонт в гуртожитку фізико-математичного факультету. Постійно проводиться поточний ремонт та підтримання функціонального стану.

- Скажіть будь ласка, університет має кілька гуртожитків, який ви вважаєте найкращим?

На даний момент функціонує три гуртожитки. Гуртожиток №1 ( проспект Студентський 19) – це гуртожиток коридорного типу який розрахований на 250 осіб. Гуртожитки № 3 та № 4 (вулиця Полтавська №35 та № 37)  – це гуртожитки блочного типу розраховані на 450 місць кожен.

- Так, а який гуртожиток найкращий?

На це питання досить важко відповісти. У кожного гуртожитку є свій позитив. Тому, я відповім так – у нас всі гуртожитки найкращі!

- Як відбувається поселення?

Поселення здійснюють факультетські комісії. До складу входять: голова ради гуртожитку, заступник декана з навчально-виховної роботи та завідуючий гуртожитком та представники активу. Вони перевіряють чи є в студента необхідні документи та видають ордер для поселення. Вже в гуртожитку ордер обмінюється на ключ від кімнати та перепустку.

- Студент сам може обрати, де йому жити чи виключно за факультетом?

На даний момент, склалася така ситуація, що в трьох гуртожитках компактно проживає вісім факультетів. В гуртожитку №4 проживають – факультет історії та права, факультет філології та журналістики та факультет іноземних мов. В гуртожитку №3 – природничо-географічний факультет, фізико-математичний факультет та факультет фізичного виховання. В гуртожитку №1 - факультет педагогіки та психології та мистецький факультет. Разом вчитися набагато простіше, завжди в гуртожитку можна знайти необхідний конспект, методичку, звернутися за допомогою до старших колег.
Окремо варто зазначити що в гуртожитках №3 та №4 існують місця для студентів з дітьми та сім’ями.

- Ціна на проживання в  гуртожитку змінилася в цьому році?

Ціна на гуртожиток у цьому році складає 2950 гривень за навчальний рік. Так, дійсно вона змінилася, адже в минулому році вона складала 2500 гривень, але враховуючи той факт на скільки зросли тарифи на комунальні послуги, то я думаю, що це незначне підвищення. 

- Які документи потрібні для поселення?

Для поселення необхідно:

Для студентів І курсу:

  • Заяву встановленого зразка.(підставою для поселення є власноручно написана заява в термін з 1 до 23 серпня)
  • Квитанцію про оплату за гуртожиток.
  • Довідку про санітарно-епідемічне обстеження з медпункту університету (в день поселення,7-поверховий корпус, цокольний поверх).
  • Фотокартку 3x4 ( 1 шт.).
  • Флюрограму. 

Для студентів ІІ- VI курсів:

  • Заяву, підписану деканом факультету.
  • Довідку про здану кімнату.
  • Квитанцію про оплату за гуртожиток.
  • Флюрограму.
  • Довідку про санепідемічне обстеження з медпункту університету.
  • Фотокартку 3x4 ( 1 шт.).

Поселення відбудеться наступним чином: студенти ІІІ- VI курсів  поселяються 26 серпня, а студенти  І-ІІ курсів - 29 серпня.

Ми чекаємо абітурієнтів на поселення та бажаємо, щоб студентський гуртожиток став для вас помешканням, де ви знаходите нових друзів та товаришів, запам`ятовуєте чудові роки студентського життя. Будьте впевнені, що тільки найкращі спогади залишаються  про цей час.

Інформацію надано медіа групою "Університетський меридіан"

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись