• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

І Всеукраїнський географічний науково-практичний форум молодих вчених

18-23 червня  відбувся І Всеукраїнський географічний науково-практичний форум молодих вчених на базі спортивно-оздоровчого табору «Мрія» (с. Плюти Обухівського р-ну Київської області).

Мета форуму -  встановлення зв’язків між студентами та аспірантами географічних факультетів різних вишів України, сприяння обміну науковими ідеями, обговорення актуальних питань сучасної науки та майбутніх перспектив розвитку нашої держави. У заході  взяли участь молоді географи з 9 міст України і зокрема два студенти IV курсу природничо-географічного факультету нашого університету Поліщук Іван і Слюсаренко Владислав.

Програма форуму охоплювала як різноманітні науково-пізнавальні заходи, так і відпочинок (перегляд матчів Євро 2012), проведення спортивних змагань і географічного квесту. Формат заходів – це презентація  наукової, освітньої та самоврядної діяльності студентів, презентація регіонів України, круглі столи, географічні майстер-класи, відкриті лекції, бесіди, тематичні заходи у неформальній обстановці.

На особливу увагу заслуговує зустріч з українським письменником, мандрівником Максимом Кідруком, який повідав неймовірні історії своїх подорожей-авантюр до Мексики, болотистої рівнини Пантанал, острову Пасхи та найбідніших країн Африки Намібії та Анголи.

Серед інших заходів – пізнавальні екскурсії до історико-археологічного музею «Прадавня Аратта – Україна» в с. Трипілля та Трипільської ТЕС в м. Українка.

Подія стала чудовою нагодою для зближення та посилення співпраці молодих географів України задля розвитку географічної думки в нашій державі. Кіровоградські учасники форуму висловлюють щиру подяку організаторам такої важливої події.

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись