• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Стажування Кулініч Лариси Олександрівни

У другій половині червня 2012 року, на запрошення Національної спілки майстрів народного мистецтва України, викладач кафедри образотворчого мистецтва та дизайну, Кулініч Лариса Олександрівна проходила індивідуальне стажування з художньої кераміки та гончарства у Заслуженого майстра народної творчості України, лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка, Василя Омельяненка в гончарній столиці України - Опішні.

Опішне називають Перлиною гончарства. Тут знаходиться унікальний, єдиний на Україні Національний музей-заповідник українського гончарства де зібрана і постійно поповнюється колекція історичних зразків гончарної кераміки та творів видатних сучасних художників-керамістів; де успішно працює, унікальна за своєю специфікою, Державна спеціалізована художня школа-інтернат «Колегіум мистецтв у Опішному» з поглибленим вивченням кераміки; де у кількох виставкових залах постійно змінюються керамологічні виставки; де меморіальні садиби знайомлять відвідувачів з видатними майстрами-гончарами краю. Тут проживать і працюють знані майстри-гончарі Василь Омеляненко, Микола Пошивайло, Михайло Китриш, Ганна Діденко, талановиті майстри молодшого покоління Олена Мороховець, Микола Варвинський, Юрко Пошивайло, Ніна Дубинка, Олександр Шкурпела, Валентина та Іван Лобойченко.

У результаті плідної праці Кулініч Л.О. ознайомилася з традиціями народного гончарства, оволоділа технологічними прийомами точіння на гончарному крузі та способами декорування кераміки, зібрала фактичний та наочний матеріал, виготовила традиційні гончарні вироби. В планах викладача створення мультимедійної презентації та передача отриманого досвіду студентам художньо-графічного відділення.

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись